Straf til Leclerc

Charles Leclerc var ikke tilfreds efter at have kvalificeret sig som nr. 3 til Monacos grandprix. Men nu er der endnu mere, som Leclerc umuligt kan være tilfreds med: en straf fra FIA og sit Ferrari-team.

Miamis GP . Copyright Ferrari Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/5 2023 klokken 08:05

Charles Leclerc burde have en hjemmebanefordel i Monacos Formel 1-grandprix, da han er opvokset i det lille fyrstendømme.

Men heldet har aldrig været på Charles Leclercs side i Monaco, og monegaskeren var da også tydeligt utilfreds med sin 3. plads i lørdagens kvalifikation.

Men den 3. plads bliver nu forvandlet til en 6. plads, da Leclerc sent onsdag aften modtog en straf fra løbets stwards for at hindre Lando Norris, mens denne var på sin hurtige omgang.

Hændelsen skete i tunnelen, hvor Charles Leclerc kørte langsom midt på ideallinjen, hvilket førte til, at han var i vejen for Norris, der måtte undvige.

Carlos Sainz i Monaco-tunnelenCarlos Sainz i Monaco-tunnelen
Copyright Ferrari Media


I meddelelsen fra løbets stewards medgiver man, at det faktisk ikke var Leclercs skyld:

Løbets stewards skriver:

“Rent faktisk lagde løbets stewards mærke til, at Leclerc reagerede passende på de blå flag, der blev vist af løbets marshalls, men på dette tidspunkt var det for sent. Ikke desto mindre gennemgik løbets stewards teamradio, og Leclercs team [Ferrari] undlod at give ham [Leclerc] nogen advarsel om, at Norris var på vej, før Norris var direkte bag ham.”

Med andre ord havde Leclerc ingen skyld i hændelsen med Norris. Tværtimod bærer Ferrari ansvaret på straffen for 3 positioner til Leclerc på dennes hjemmebane.

Det er ikke første gang, at Ferrari enten direkte eller indirekte er skyld i en ugunstig udgangsposition til Leclerc, bare tænk på sidste års løb hvor Leclerc endte på en 4. plads på grund at teamets strategi.

Spørgsmålet er, hvor længe Leclerc vil finde sig i sådanne fejl fra Ferrari, hvis han vil gøre sig håb om at blive F1-verdensmester en dag.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Kvalifikationen - Verstappen på pole F2: Sejr til Vesti »