Straf til Carlos Sainz

Ferrari har været tvunget til at udskifte en væsentlig del på Carlos Sainz' bil, hvilket giver spanieren en gridstraf til Frankrigs Grand Prix.

Monaco GP fredag . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 22/7 2022 klokken 16:07

Bålet fra bagenden på Carlos Sainz' Ferrari under Østrigs Grand Prix har givet så store ødelæggelser på bilen, at ingeniørerne fra Maranello må grave dybere end ønsket.

Således har det været nødvendigt at udskifte den elektroniske kontrolenhed på Ferrariens 'power unit' (PU), hvilket er teamets tredje i sæsonen og derfor udløser den en 10-pladsers gridstraf til starten af Frankrigs Grand Prix på søndag.

Flammerne ødelagde også PU'ens energibank, som er det batterisystem, køreren nærmest sidder på under løbet. Da det er anden gang, Ferrari må skifte denne enhed, udløser det ingen straf.

Sergio Perez lykønsker Carlos Sainz med sejren. Englands GP 2022Sergio Perez lykønsker Carlos Sainz med sejren. Englands GP 2022
Copyright Red Bull Contentpool


Lewis Hamilton har også været til serviceeftersyn op til weekendens grandprix, og Mercedes' ingeniører har valgt at udskifte bilens turbolader samt MGU-H (varmeenergi-enheden). Udskiftningsintervallet er under grænsen og udløser derfor ingen straf til eksverdensmesteren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Frankrigs GP: 1. frie træning Frankrigs GP: 2. frie træning »