Sauber F1 og Force India trækker EU-klage tilbage

Sauber F1 og Force India trækker nu deres klage fra 2015 til EU-kommissionen over konkurrenceforvridning i Formel 1 tilbage.

Starten på årets sæson . Copyright Daimler Benz

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/1 2018 klokken 15:01

I 2015 indgav Sauber F1 og Force India en klage til EUs konkurrencemyndigheder, hvor de anklagede Formel 1 og ledelsen bag for at drive konkurrenceforvridende virksomhed.

En del af klagen gik på, at den såkaldte Strategy Group, der består af de seks fabriksteams, blokerede for indførelsen af en mere ligelig fordeling af præmiepengene, som indtil da foregik på bekostning af de små private teams. Samtidig klagede de over fabriksteamenes blokering af et budgetloft i F1.

Læs vores dækning af historien her.

Denne klage trækker de to teams nu tilbage og begrunder beslutningen med, at Formel 1s nye ejere, Liberty Media, har en helt anden tilgang til økonomien og samtidig har udvist stor samarbejdsvilje omkring problematikkerne.

I en samlet pressemeddelelse fra Sauber og Force India hedder det bl.a., at ”det er blevet besluttet at trække klagen fra 2015 til EU-kommissionen om konkurrenceforvridning tilbage”.

Især har Bob Fernley (tv) fra Force India været kritiker af fordeling af F1s præmiepenge. Her er han sammen med Claire Williams og Gene Haas på Monza 2017.
Copyright BMF1


Videre hedder det i meddelelsen:

"Vi er blevet stærkt opmuntret af den dialog, der blev indført efter udnævnelsen af Chase Carey som administrerende formand og administrerende direktør for Formel 1-rettighedshaveren og hans nye ledelsesteam.”

"Deres tilgang har bragt en ny kultur og gennemsigtighed til sporten og illustrerer villighed til at diskutere grundlæggende spørgsmål som fordeling af præmiefondens midler, omkostningsstyring og motorregulativer.”

"Vi er opmuntret og bekræftet på grund af den ensartede og retfærdige forhandlingsstrategi, som den nye ledelse af Formel 1 har indtaget over for samtlige teams og deres problemer.”

"Selv om de bekymringer, der førte til den overordnede klage var fuldt berettiget, mener vi, at den nye tilgang giver den nødvendige grad af sikkerhed for, at vores bekymringer vil blive betragtet objektivt, og vi foretrækker at løse de problemer, som sporten står over for gennem dialog snarere end en juridisk tvist.

"Vi ønsker at støtte denne transformationsproces i Formel 1 og har derfor besluttet at trække vores klage tilbage med øjeblikkelig virkning."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Efter en time på jobbet: Honda sparket på porten Zak Brown: Indy-kørere er ”utrolige talenter” »