Red Bull dumper 1. crash test

De regerende verdensmestre fra Red Bull, fik en dårlig start på deres kommende racer, da de kort før jul, dumpede den 1. crash test hos FIA, hvilket har sendt dem tilbage til tegnebrættet.

Red Bull i Las Vegas . Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/1 2024 klokken 12:01

Udviklingen af 2024 racerne er i fuld gang, hvilket for de fleste hold samtidig betyder, at deres chassis skal gennem en crash test hos FIA.

Inden de kommer der til, har holdene regnet sig frem til, at det de laver også kan opfylde kravene, men ofte viser det sig at teori ikke er enig med praksis.

Det er netop det som Red Bull har oplevet, da de sendte deres nye chassis til FIA, hvor man primært tester deformationszonerne i forhold til styrke og fleksibilitet.

Her forlyder det, at Red Bull dumpede i næsesektionen, som er et af de punkter der er mest kritisk, da den både skal være meget stærk, samtidig med at den skal have en fleksibilitet der kan absorberer noget af den energi der opstår i en frontal kollision.

Alle hold ønsker at lave en så let konstruktion som muligt, da netop vægten her er meget afgørende for bilens køreregenskaber, mens for eksempel tungere sider, ikke har lige så stor indflydelse.

Verdensmester Max Verstappen, er en af de kørere der ønsker en meget let front, så han bedre kan balancerer bilen rundt i sving, mens hans holdkammerart Sergio Perez, mest af alt er til det modsatte.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ross Brawn: Schumacher lagde hjelmen på hylden for Reglerne for sprintweekenderne skal ændres »