Norris straffet for usportslig opførsel

Lando Norris er en af sportens største stjerner, men under søndagens løb, kom Norris i spotlyset for en mindre heldig episode.

Fra venstre McLarens CEO Zak Brown, Lando Norris, McLaren MCL60, Oscar Piastri og teamchef Andrea Stella . Copyright McLaren Media

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 21/6 2023 klokken 20:06

Lando Norris er en af sportens mest populære kørere. Med millioner af følgere har den unge brite stormet frem, ikke kun motorsportsmæssigt men også på de sociale medier, hvor alt fra sim-racing til Twitch-streaming har fået Norris frem i verdenen.

Under søndagens Grand Prix kom den unge brite dog frem i søgelyset af en mindre heldig årsag.

Norris fik en fem sekunders straf for usportslig opførsel.

Den opmærksomme TV-seer kunne se, at det hverken skyldtes smadrede kulfiberdele fra kollisioner, eller en lidt for tung højrefod.
Norris fik nemlig en straf for at køre for langsomt.

Det skete under safetycar, hvor Norris og Piastri ville pitte samtidig. For ikke at holde stille og vente i pitten, så kørte Norris langsomt.

Alexander Albon blev fanget i Norris’ net, og mistede dyrebare sekunder.

Normalt får man en straf for af køre for langsomt i pitlane, men Norris har fået straffen for usportslig opførsel. Han kørte simpelthen langsomt ude på banen.

Teamet har dog også haft en finger med i spillet. De kaldte nemlig afstanden til Piastri over radioen, hvilket mellem linjerne skulle forståes som, at Norris skulle skabe afstand.

McLaren var også selv overrasket over straffen, og teamet har nu været ude, ifølge Motorsport.com, og sige, at de tror Norris er blevet brugt som prøve, så det er referencen for fremtidige straffe. McLaren er forstående, hvis det er tilfældet, men McLaren er selvfølgelig ikke glade for, det gik ud over dem.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Derfor er Verstappen hurtigere end Perez Red Bull reagerer på AlphaTauris svage resultater »