Kevin: Formel 1 bør have et budgetloft

Hvis det stod til Kevin Magnussen, burde der indføres et budgetloft, så resultatet af hvert Formel 1-grandprix ikke er så forudsigeligt, som det er nu med kun tre teams som potentielle vindere.

Kevin Magnussen. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/3 2018 klokken 23:03

Emnet har været vendt og drejet i adskillige år, og debatten slutter heller ikke foreløbig: burde der være et budgetloft i Formel 1 således, at teamene i midten af feltet også kan få en reel, og ikke kun en hypotetisk, chance for at tilkæmpe sig en podieplacering?

Haas F1-køreren Kevin Magnussen, som ikke er bange for at sige tingene lige ud af posen, er ikke i tvivl. Danskeren mener, at et budgetloft vil hjælpe de små teams i midten af feltet og dermed give større spænding i sporten.

”Det vil give meget større muligheder for os i de små teams,” udtaler Magnussen i et interview med amerikanske Crash.net.

”Hvem ved? Selv fra start ville vi have en fordel, fordi vi er vant til ikke at bruge så mange penge. Vi behøver ikke at ændre så meget.”

Kevin Magnussen.
Copyright Haas F1


”Men store organisationer som Ferrari, Mercedes, Red Bull og McLaren ville virkelig være tvunget til at skære ned på mange ting og i den grad ændre deres struktur. Så det ville være rigtig interessant.”

”I min situation vil jeg naturligvis altid sige sådan, men jeg synes, at det ville være godt for Formel 1,” mener Magnussen.

Ét er, hvordan kørerne føler det. Noget andet er, hvordan en tættere konkurrence vil virke på sportens millioner af fans verden over, når der kommer et mere uforudsigeligt element i Formel 1, og det dermed bliver sværere på forhånd at udpege løbets vinder.

”Det er frustrerende, at du kun har én eller to, måske tre kørere, som du kan heppe på som vinder,” mener Haas-køreren.

”Jeg har fans, der hepper på mig. Alle de andre kørere i midterfeltet har fans, der hepper på dem, men de kommer aldrig til at se køreren kæmpe med om sejren. Det er oplagt, at det ville være meget bedre, hvis du havde flere kørere, som kunne kæmpe om sejren.”

”Selvfølgelig vil der altid være Ferrari, Mercedes… de store teams vil altid have en fordel.”

”Men i hvert fald, hvis du kan overraske bare en gang imellem og de mindste teams kan komme på podiet eller endda vinde et løb mindst én gang eller et par gange, ville det være fantastisk.”

”Jeg tror, at det ville blive spændende... og ikke bare for os, der kører i de små teams,” lyder det fra Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen tester på Circuit de Catalunya. 2018.
Copyright Haas F1


Kevin Magnussen trækker en parallel til engelsk fodbold, hvor upåagtede Leicester overraskende vandt Premier League-mesterskabet i 2016.

”I andre sportsgrene, som fodbold, har du nogle gange overraskelser. Du får hold, der har mange fans, der støtter et hold, som måske ikke altid vinder - men så, som Leicester for nogle år siden, en mega historie, hvor de pludselig fortsætter og vinder Premier League,” begrunder den 25-årige dansker.

”Jeg ved, at det er lidt ekstremt, men engang imellem bliver Barcelona slået af et mindre hold, og det er fantastisk. De bliver ikke slået tit, men det sker nogle gange. De fans, der hepper på det mindre team, de har en grund til at heppe på dem og en slags håb.”

”Det synes jeg ville være fantastisk.”

Og hvis det blev Haas F1 Team, som måske en dag blev Formel 1s svar på Leicester?

”Det ville være DRØMMEN,” lød det fra Haas-køreren.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fart i Kevin - opdateret med tider! Flere problemer hos McLaren »