Ingen straf til Haas F1

Haas F1 har været under efterforskning for 'unsafe release' af Kevin Magnussen, da han forlod pitten efter et hjulskifte, men modtager ikke straf.

Kevin Magnussen. Kvalifikationen til Tyrkiets GP 2020. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/11 2020 klokken 17:11

Det gik ellers lige så godt for Kevin Magnussen, som under starten, og i vanlig stil, kæmpede sig tre pladser frem og i lang tid lå i pointene.

Men et forkludret pistop satte en stopper for drømmene, da danskeren forlod garagen for få meter længere fremme at få besked på at stoppe bilen. Mekanikerne var usikre på, om et hjul var spændt ordentligt fast.

Mekanikerne kunne lige akurat trille Haas-raceren tilbage fra pitudkørslen og hen til garagen, hvor man i første omgang besluttede at trække bilen ud af løbet for alligevel kort efter at sende danskeren ud på banen igen - men nu på en sidsteplads.

Hændelsen blev af Race Control noteret til at blive efterforsket for 'Unsafe release', men efter at have talt med teamet faldt dommen ud til deres fordel: 'No further action'.

Steweards forklarede, at ”teamrepræsentanten oplyste, at mekanikeren ved venstre baghjul ikke var sikker på, om hjulet var sikret ordentligt, og derfor besluttede de at stoppe bilen for at være helt sikre."

Videre hedder det i kendelsen: "Stewards mente, at det med de tilgængelige beviser ikke var muligt at afgøre, om bilen blev sendt afsted på en usikker måde."

Kevin Magnussen sluttede på sidstepladsen to omgange efter den vindende verdensmester, Lewis Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyrkiets GP; løbsresume: Hamilton vinder løbet og HAAS i forfald »