Formel 1-Eksperten: Når 2. køreren ikke performer

Max Verstappen er suveræn, men Red Bull har svært ved at finde en anden kører, der kan bakke ham rigtigt op. Red Bull er dog ikke det eneste hold, der har det problem. Ser man ned over alle hold, er der flere der står med store interne udfordringer.

BMF1 i pitten på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/6 2023 klokken 10:06

Red Bull

Red Bull har uden tvivl, den bedste bil på gridden i år, men mens Max Verstappen gang på gang sætter alle andre, godt og grundigt på plads, har hans holdkammerart Sergio Perez på det seneste, haft svært ved at komme til Q3.

Det er et stort problem for holdet, der har behov for at begge kørere score gode point til holdet, hvis de vil vinde konstruktørmesterskabet, igen.

En ting er Red Bull, der relativt nemt kan tage en beslutning og sætte Perez af holdet, med en stærk erstatning klar, i form af 3. kører Daniel Ricciardo, men det er straks værre for andre hold, med samme problem.

Aston Martin

Mest synligt er det hos Aston Martin, hvor ejerens søn, Lance Stroll, slet ikke er i nærheden af den gamle ræv, Fernando Alonso, der blev hyret til holdet for at hjælpe med udviklingen og helst sætte Lance i et godt lys.

Lance Stroll fik en ærgerlig start på sæsonen, da han kort inden sæsonstart brækkede sine håndled, hvilket gav ham en god undskyldning for ikke at kunne følge med, i de første løb. Den holder bare ikke mere.

Når holdkammerarten kæmper med om podieplacering, i stort set alle løb, forventes det, at han som minimum, er lige i hælene og er med til at gøre det nemmere for Alonso, at kunne udfordre for topplaceringen.

Det er tidligere meldt offentligt ud, at Lance Stroll ikke er fredet, bare fordi hans far ejer holdet, men om det virkelig holder, må tiden vise. For hvis ikke Lance snart kommer ind i en mere positiv udvikling, er han ikke den rigtige mand på holdet.

Alpine

Der var kæmpe postyr omkring Pierre Gasly, i sidste sæson, hvor den unge franskmand kæmpede for at komme ud af Red Bull's klør, for at kunne få en chance hos Alpine.

Det lykkedes, da AplhaTauri fandt, det der så ud til at være en værdig afløser, i form af Nyck De Vries, men mens De Vries kæmper, af naturlige årsager, virker det sværere og sværere for Gasly, hos Alpine.

Esteban Ocon, har langt om længe, markeret sig som en god og stabil kører, efter han har oppet sig og trådt i karakter i år, som følge af at Alonso er væk og han har fået den plads plads, han angiveligt havde behov for.

Men Pierre Gasly lader bare ikke til at kunne følge med, i den nye bil.

Gasly er fortsat en ung mand, men har erfaring nok til, at han burde kunne lærer en ny bil at kende, relativt hurtigt og komme med resultater, når den er til det.

Ocon viser, gang på gang, at bilen er til det, mens Gasly ser ud til at lide mere og mere.

Den unge franskmand, skal se at vise resultater, hvis han skal blive på holdet.

Williams

Hos Williams valgte man, at skille sig af med Licolas Latifi op til denne sæson, til trods for at hans Far lagde rigtigt mange penge hos holdet, for at erstatte ham med Logan Sergant, der af mange anses som et af de helt store håb.

Men selvom det er Sergants første sæson i Formel 1, forventes det, at han er tættere på sin holdkammerart, Alexander Albon, der virkelig har vist sig godt frem, efter han kom tilbage til Formel 1.

Sergant performer ikke og det ser ikke ud til, at det bliver meget bedre i nær fremtid.


Holdchefens opgave

Holdchefen skal sikre, at kørerne har det værktøj de skal bruge. At de har det godt på holdet og hjælpe dem med at blive uddannet, til at kører netop deres bil, hvis de skal have succes.

Williams er kendt for, netop at være gode til dette, hvilket må være Sergants håb. Men sker der ikke snart noget, er chancen for at han er i Formel 1 efter denne sæson, ikke stor.

Alpine har en relativ ny ledelse, der ikke ser ud til at have helt styr på deres hold, men det bliver bedre. Gasly burde dog være erfaren nok til selv at finde ud af det hul, han er røget i.

Red Bull er straks værre. De har fuld fokus på deres primære kører, Max Verstappen, med god grund. Men Perez er også gammel nok, til at man burde kunne forvente, at han kunne finde ud af det selv.

Perez' største problem er, at Ricciardo står klar i kulissen og de fleste forventer, at han vil rykke direkte ind og være med i toppen.

Størst er problemet hos Aston Martin. Lance performer ikke, men når hans far nu har købt holdet til ham, er han så villig til at droppe ham, for at opnå den ultimative succes, at vinde et mesterskab?

De siger at de vil gøre alt for holdet, men lad os nu se.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder BMF1.dk’s Power Rating: Canadas GP »