Formel 1 Eksperten: Mest spændende sæson i årtier

Vi startede 2024 sæsonen med en frygt for, at Red Bull, hvis muligt, ville være endnu mere dominerende end de var i 2023, hvor de vandt alle løb med undtagelse af et. Men sådan ser det ikke ud mere. Alt kan ske.

BMF1 i pitten på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/8 2024 klokken 09:08

Det som man ikke troede var muligt, ser ud til at ske.

Formel 1 feltet er trukket helt sammen og det lader ikke til at være til at forudsige hvem der vinder, ved hvert løb.

Red Bull og primært Max Verstappen, er fortsat altid med helt fremme, men det ser ud til at de skal være meget taknemmelige over, at de fik så stærk en sæsonstart som de gjorde, for det ser ikke ud til at der er mange sejre tilbage i RB20 raceren.

Til Red Bull´s store held, er det så ikke det samme hold der slår dem hver gang, samtidig med at McLaren, der lige nu er deres absolut stærkeste konkurrent, lige skal have styr på deres strategi og vænne sig til det at vinde løb igen.

Mercedes, har efter en lang sejrstørke, langt om længe knækket koden omkring de nuværende aerodynamiske regler, hvilket har fået selvtilliden tilbage hos Hamilton, mens Russell, der hele tiden har haft en fast tro på at de havde en bil der kunne konkurrere med, er blevet mere stabil og ikke laver de samme dumme fejl hen mod slutningen af løbene.

Ferrari, som fra sæsonstarten så ud til at være største udfordring for Red Bull, ser ud til at være gået i stå med deres udvikling, hvilket må være noget frustrerende at se på for Lewis Hamilton, der rykker over til den stejlende hingst.

Men mon ikke Ferrari genfinder styrken, så de også er med helt fremme, når vi i 2025 skal se de nuværende biler for sidste gang?

Også Aston Martin hænger noget i bremsen. Lige nu anvender de fortsat samme vindtunnel som Mercedes, men om kort tid vil deres egen være oppe at kører, hvilket forhåbentligt vil hjælpe dem til at få de svar de mangler. Pengene mangler ikke, kun viden.

Det der dog er det helt vilde, er fortsat at vi ser flere forskellige mærker, være med helt fremme, altså så langt fremme at de kæmper med om sejrene. Det har vi ikke set i virkelig mange år. Her kan 20 år måske tilmed være en underdrivelse.

Helt tilbage i 80'erne var det helt almindeligt, at se Williams, McLaren og Ferrari skiftevis vinde, men siden da, har der nærmest altid været et hold, der var bedre end de andre.

Så det er virkelig underholdning på højt plan, at vi nu ser så mange hold have mulighed for at vinde. Måske er det den bedste Formel 1 sæson, nogensinde?

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alpine til Briatore: Hjælp os – vi sidder i l*rt t Perez fortsat under pres »