FIA går ind i Horner-sagen

Den internationale motorsports ledende organ, FIA, går nu ind i sagen om Christian Horners påståede, upassende adfærd over for en kvindelig ansat hos Red Bull.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/3 2024 klokken 13:03

Efter at en kvindelig ansat hos Red Bull havde fremsat anklager om upassende adfærd fra teamchefens Christian Horners side, bad F1-teamets moderselskab Red Bull GmbH en advokat, en såkaldt KC, til at undersøge anklagerne.

En KC (Kings Counsel) er en erfaren advokat i det britiske retsvæsen udnævnt af monarken. Således er der ikke tale om en speciel gren inden for retsvæsnet men snarere om en advokat med lang erfaring, minimum ti år. De bliver også kaldt “talking silk”, hvilket henviser til de karakteristiske parykker, de ses bære under retshandlingerne.

Efter otte ugers undersøgelser og interviews kom advokaterne frem til, at der ikke var grundlag for anklagerne mod Horner, der stadig har rollen som teamchef for Red Bulls succesfulde Formel 1-team.

Helmut Marko (tv) og Christian HornerHelmut Marko (tv) og Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool


Hidtil har der ikke nogen officiel bekræftelse fra FIA på eventuelle forbehold over for advokaternes konklusion, og i en kort erklæring udsendt i lørdags gjorde organisationen det klart, at politikken er, at man ikke kommer med nogen udtalelser om sager, mens de blev undersøgt.

Efter offentliggørelsen af advokatundersøgelsen er FIA nu rykket lidt tættere på at have en mening om sagen.

Fra flere sider forlyder det således, at FIA har “noteret sig et muligt brud på motorsportens regler om adfærd” samt at man vil være tvunget til at gå ind i sagen, hvis det viser sig at regler er blevet overtrådt - herunder at sportens medarbejdere “behandles lige samt med respekt og værdighed”.

Organisationen har derfor oprettet en hotline, hvor upassende adfærd, ydmygelser og lignende adfærd kan indrapporteres.

FIA logoFIA logo
Copyright BMF1


I en kort erklæring fra FIA hedder det:

"Hos FIA modtages og administreres forespørgsler og klager af en Compliance Officer samt den etiske komité, hvor det er relevant.

Begge organer opererer selvstændigt og garanterer streng fortrolighed gennem hele processen. Som en konsekvens, og generelt, er vi ikke i stand til at bekræfte modtagelsen af nogen specifik klage, og det er usandsynligt, at vi vil være i stand til at komme med yderligere kommentarer til de klager, som vi kan modtage fra parterne.”

Sagens hovedanklagede, Christian Horner, erklærer sig uskyldig i anklagerne og henviser til advokatundersøgelsen, som han kalder “professionel”, men han erkender samtidig, at sagen har lagt et massivt stort pres på hans kone og børn.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: Jeg blev for længe hos Haas Optakt til Australiens Grand Prix »