Horner om Verstappen-rygter: Ingen er større end teamet

De seneste uger har været turbulente for Red Bull og nåede et højdepunkt, da rygter om fyring af Helmut Marko fik Max Verstappen til at lufte sin exit fra det østrigske team.

Red Bulls teamchef, Christian Horner. Saudi Arabiens GP 2024 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/3 2024 klokken 17:03

Luften omkring Red Bull har de seneste uger været tyk af vilde, og, for det meste, totalt ubegrundede rygter - herunder især om teamchefen Christian Horners angiveligt “upassende adfærd” over for en kvindelig ansat.

En intern undersøgelse foretaget af et advokatfirma viste dog, at der ikke kunne føres bevis for den påståede upassende adfærd, hvilket gør anklagerne til en påstand. Men ånden var sluppet ud af flasken og startede nærmest en lavine af konsekvenser, som resulterede i endnu flere ubegrundede, eller ubeviste, rygter og ikke mindst indblanding fra en ikke helt uventet side.

Således udtalte Jos Verstappen, kontroversiel far til Red Bulls verdensmester, at hvis ikke Horner blev kastet på porten, ville teamet “eksplodere”. Kort efter begyndte en række interne beskeder og billeder at blive lækket, og pludselig var det angiveligt Red Bulls særlige rådgiver, Helmut Marko, som var kilden til lækagen.

Max Verstappen. Saudi Arabiens GP 2024Max Verstappen. Saudi Arabiens GP 2024
Copyright Red Bull Contentpool


Igen er intet bevist, men rygtemøllen kører ikke desto mindre i samme omdrejninger som en Formel 1 V6-hybridmotor men er langtfra lige så hurtig at bringe til standsning. Nu var det pludselig Marko, der stod til at blive kastet på porten, hvor Horner ifølge rygterne nærmest allerede lå og rodede.

Markos påståede exit fik efter Saudi Arabiens GP fik Max Verstappen til at udtale til Sky Sports F1, at han ville overveje sin fremtid hos Red Bull, hvis den 80-årige rådgiver forsvandt.

Selv om flere iagttagere allerede har fundet popcornene frem, har andre også spurgt, om der ikke er en voksen til stede. En leder, for eksempel.

Da Horner efter grandprixet i Jeddah blev spurgt ind til sin stjernekørers bemærkninger om at forlade Red Bull, lød der et klart svar fra teamchefen.

Helmut Marko (tv) og Max Verstappen. Saudi Arabiens GP 2024Helmut Marko (tv) og Max Verstappen. Saudi Arabiens GP 2024
Copyright Red Bull Contentpool


“Man skal aldrig sige aldrig," lød det fra Horner. "Hvis en kører ikke vil være et sted, så tager han et andet sted hen.”

Som svar på Verstappens bemærkninger om, at han ville forlade Red Bull, hvis Marko gjorde det, var Horner klar i mælet.

"Ingen person er større end teamet, og enhver, der ikke ønsker at være hos Red Bull, kan ikke tvinges til at blive. Det gælder ingeniører, designere eller en hvilken som helst anden i supportfunktionerne. Det går igennem hele organisationen.”

"Men jeg kan ikke se nogen grund til, at nogen skulle ønske at træde ud. At være involveret i et team, som dette, kræver engagement og passion. Og det har Max. Det har vi set.”

“Han har været her, siden han var 18 år, og jeg er ikke i tvivl om hans fremtidige engagement og passion. Jeg synes, at han har stor støtte omkring sig, og han gør et fantastisk stykke arbejde med en fantastisk bil.”

Max Verstappen foran Sergio Perez på første omgang af Saudi Arabiens GP 2024Max Verstappen foran Sergio Perez på første omgang af Saudi Arabiens GP 2024
Copyright Red Bull Contentpool


De seneste par ugers turbulens omkring Red Bull har været krævende men har ikke fjernet medarbejdernes fokus.

"Jeg er opmærksom på al støjen, men det har ikke distraheret teamet i deres arbejde.”

"Vi er ét team.”

“Der er spekulationer om Helmut nu, men Helmut arbejder ikke for mig, han arbejder ikke for Red Bull Racing, han arbejder for Red Bull GmbH,” lød det fra Horner.

Max Verstappen har kontrakt med Red Bull indtil 2028.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas-chef: Bearman fortjener F1-sæde Ricciardo under pres »