Erstattes Ricciardo allerede nu af Lawson?

Australske Daniel Ricciardo kan have kørt sit sidste Formel 1-løb - det melder flere F1-eksperter uafhængigt af hinanden. Ricciardo kan allerede blive erstattet af Liam Lawson i denne uge.

Ungarns Grand Prix 2024 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 17/9 2024 klokken 13:09

Red Bull er normalt ikke bleg for at skifte kørere ud midt i sæsonen - medmindre de som i Sergio Perez' tilfælde har brug for mexicanske pesos som sponsorpenge.

Nu tyder meget på, at RB er på vej til at lade den 22-årige Liam Lawson overtage Daniel Ricciardos plads allerede fra Singapores F1-grandprix - altså i denne uge.

Italiens Grand Prix 2023. Liam Lawson erstatter igen Daniel RicciardoItaliens Grand Prix 2023. Liam Lawson erstatter igen Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool


Den hollandske F1-journalist Rick Winkelman citeres for at udtale, at Liam Lawson overtager rattet hos RB fra Ricciardo.

Det samme udtaler udtaler den respekterede F1-journalist Adam Cooper: Han citerer Red Bulls Helmut Marko for at antyde, at Liam Lawson kommer til at køre denne sæson, men at det måske først bliver officielt efter Singapore: “Vent til efter Singapore, så kan vi fortælle jer noget.”

Dermed tyder en hel del på, at Daniel Ricciardo kan være meget snart kan være færdig hos RB hhv. Red Bull, da der ikke er tegn på, at Red Bull har planer om at erstatte Sergio Perez med Daniel Ricciardo.

Helmut Marko har tidligere meldt ud, at RB - altså Racing Bulls - er tænkt som et juniorteam for Red Bull, hvor der skal være plads til unge og talentfulde kørere - underforstået ikke et old boys-team.

Fra venstre Liam Lawson, Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo.Fra venstre Liam Lawson, Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo.
Copyright Red Bull Contentpool


Den 22-årige Liam Lawson erstattede Ricciardo, der var ude et par uger med et brækket håndled, i flere løb sidste sæson og gjorde et godt indtryk på cheferne hos Red Bull og RB.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Aserbajdsjans GP Kevin til start i Singapore »