Endnu en russer til Haas F1

Det i forvejen delvist russiskejede Formel 1-team, Haas F1, får nu endnu en russer ombord, når der i december skal testes i Abu Dhabi.

Aserbajdsjans Grand Prix 2021 . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/11 2021 klokken 13:11

De seneste år har Formel 1-teamene traditionelt brugt banen i Abu Dhabi til deres testprogrammer, og, ikke mindst, til at afprøve nye testkørere. Det sker også i år.

Således oplyser Haas F1, at teamet har indgået aftale med den nuværende Formel 2-kører og Ferrari-juniorkører, Robert Shwartzman, om at teste i ørkenstaten.

Testen vil blive afviklet i den nuværende Haas VF-21 efter F1-sæsonafslutningen i Yas Marina, Abu Dhabi.

Det er dog ikke første gang at den 22-årige russer sætter sig ned i en Formel 1-racer. Således deltog Shwartzman sidste år i Ferraris rookietest på fabrikkens bane i Fiorano.

Charles Leclerc sammen med den nykårede F3-mester Robert ShwartzmanCharles Leclerc sammen med den nykårede F3-mester Robert Shwartzman
Copyright Ferrari Media


"Han er naturligvis højt vurderet af Ferrari - efter at have været en del af deres kørerprogram siden slutningen af 2017," udtaler Haas' teamchef Günther Steiner om den kommende testkører.

"Hans evner er tydeligt bevist, når man ser på hans præstationer i løbet af de sidste par sæsoner - især hans rookie-kampagne i Formel 2 sidste år - hvor han konkurrerede mod vores egne to kørere Schumacher og Nikita Mazepin."

Robert Shwartzman var sidste sæson teamkammerat med Mick Schumacher i F2 hos Prema Racing, hvor russeren sluttede på 4. pladsen med fire sejre. I 2019 hentede han mesterskabet i F3.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bagvinge-fix hos Red Bull Dmitri Mazepin: Køb af F1-team en mulighed »