Ny motor - og straf - til Hamilton

Meget tyder nu på, at det bliver endnu mere vanskeligt for Lewis Hamilton at tage point fra Max Verstappen i Brasilien og indhente hollænderen i VM-stillingen. Mercedes må skifte forbrændingsmotoren - igen.

Lewis Hamilton . Copyright Mercedes

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 12/11 2021 klokken 08:11

Det var nok ikke lige den nyhed, som Lewis Hamilton helst ville høre fra sine ingeniører:

Men ifølge Express er der ingen vej udenom: Lewis Hamilton bliver nødt til at skifte forbrændingsmotoren og får dermed endnu en straf på fem pladser i startopstillingen.

Årsagen til motorskiftet er, at Mercedes-mekanikerne bemærkede et fald i vandtrykket under Mexicos grandprix sidste uge.

Hamilton er allerede 19 point efter Max Verstappen i den samlede stilling - og det hjælper selvfølgelig ikke at få en straf på 5 startpladser i den sene og kritiske fase i kampen om verdensmesterskabet.

Mærkeligt nok skiftede Mercedes Hamiltons motor så sent som en måned siden til Tyrkiets grandprix, hvor englænderen fik en straf på 10 startpladser, da der var flere komponenter end blot selve forbrændingsmotoren, der skulle skiftes.

Brasiliens Grand Prix 2019. Podiet. Max Verstappen vinder løbet foran Pierre Gasly og Lewis Hamilton. Hamilton bliver efterfølgende rykket tilbage så tredjepladsen går til Carlos Sainz Jr.Brasiliens Grand Prix 2019. Podiet. Max Verstappen vinder løbet foran Pierre Gasly og Lewis Hamilton. Hamilton bliver efterfølgende rykket tilbage så tredjepladsen går til Carlos Sainz Jr.
Copyright Red Bull Contentpool


Interlagos i Brasilien regnes for at være en bane, der ligger Verstappens Red Bull rigtig godt, og Verstappen har tidligere vundet i Brasilien.

Senest vandt Verstappen i 2019, hvor Hamilton mistede sin tredjeplads til Carlos Sainz - efter Hamilton havde ramt Alexander Albon i et klodset forsøg på en overhaling.

Verstappen kunne også have vundet på Interlagos i 2018, hvis ikke Esteban Ocon havde været i vejen...

Brasiliens Grand Prix 2018. Kollisionen med Esteban Ocon (31) som kostede Max Verstappen (33) sejrenBrasiliens Grand Prix 2018. Kollisionen med Esteban Ocon (31) som kostede Max Verstappen (33) sejren
Copyright Red Bull Contentpool

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nikita Mazepin smidt ud... Tsunoda til kammeratlig samtale hos Red Bull »