Bottas vil ikke blande sig

Valteri Bottas forlader Mercedes efter denne sæson, hvilket til dels har fået ham til at vise sig bedre, end i mange år, men samtidig ikke rigtig spille med på holdet, for at hjælpe Hamilton til endnu et mesterskab.

Ungarns Grand Prix 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/11 2021 klokken 10:11

Der var mange der langede kraftigt ud efter Valteri Bottas, efter hans start på Mexicos Grand Prix i sidste weekend, hvor Max Verstappen fik mulighed for at komme udenom ham, på vej ind i første sving.

Bottas selv siger, at han gjorde hvad han kunne, for at sikre at Hamilton havde den plads han skulle bruge, til at tage sving 1, men at han ikke ønsker at være en afgørende faktor i de to VM-kandidaters kamp.

"Det sidste jeg ønsker er at ende i et uheld, der tager en af de to, Hamilton og Verstappen, red., ud af et løb," udtaler Bottas til pressen efter løbet.

Mens kritikken over hans indgang til sving 1 har været massiv, er der ingen tvivl om, at den havde været endnu værre, hvis han havde sendt Max Verstappen af banen, for at sikre Hamilton bedst muligt.

Som det er nu, er kampen om VM fortsat helt åben.

Max Verstappen har et forspring på 17 point, hvilket hurtigt kan skifte over til Hamiltons fordel, men det kræver sejre til den forsvarende verdensmester og gerne hjælp fra Bottas, som det så ser ud til at han ikke vil få.

Hos red Bull ser det ud til, at Sergio Perez har fundet ud af hvordan han skal håndtere deres racer, hvilket betyder at han nu er et værktøj som Red Bull kan bruge mod Hamilton.

Løbet i Brasilien i den kommende weekend, kan blive meget afgørende, især for Hamilton.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Når Saudi-Arabien at blive klar? Er Szafnauer på vej til Alpine? »