Når Saudi-Arabien at blive klar?

Med kun lige under en måned til Saudi-Arabiens første Formel 1-grandprix skal det gå stærkt, hvis de skal nå at blive færdige med banen. Michael Masi maner til ro – men F1’s egen video rejser alvorlig tvivl.

Michael Masi . Copyright formula 1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/11 2021 klokken 19:11

Saudi-Arabiens første Formel 1-grandrpix skal efter planen afholdes fra den 3. december til den 5. december.

Men en video, som F1 selv har lagt på youtube, rejser alvorlig tvivl om, hvorvidt banen overhovedet kan nå at blive færdig.

I videoen ser man stort set kun en byggeplads, der langt fra virker til at være færdig. Videoen blev lagt op den 3. november, og medmindre optagelserne i videoen er flere måneder gamle, kan F1 stå med en halvfærdig bane om knapt en måned.

"Man er altid en lille smule bekymret", udtaler FIA’s Michael Masi i henhold til det tyske medie motorsport-total.com med henblik på den korte tid, som arrangørerne har til at få banen køreklar.

Saudi ArabienSaudi Arabien
Copyright formula 1


"Men efter at have været med i Korea i 2010 samt i Indien er jeg ret sikker på, at det nok skal lykkes. Der var ingen problemer de steder, og jeg tror heller ikke, at der bliver problemer med banen i Saudi-Arabien,” siger Masi.

Michael Masi bliver løbende orienteret om arbejdet med at få banen færdig.

Det er ikke kun selve asfalten på banen, paddock, pit osv., der skal nå at blive færdig. Det drejer sig i høj grad om den sofistikerede IT-teknologi, som både skal installeres og testes iht. FIA’s krav, før banen kan og må blive taget i brug.

Banen i Jeddah betegnes officielt som en bybane, men den er dog anlagt specielt til Formel 1.

Michael Masi fortæller desuden, at han løbende bliver opdateret af Hermann Tilke, som står bag designet af den nye bane i Saudi-Arabien, og at der er styr på sagerne:

"De skal nok blive færdige. Det stoler jeg på. Andre er måske ikke så sikre, men det er jeg. De skal nok nå det,” lyder det mere eller mindre selvsikkert fra FIA's Michael Masi.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes ikke længere et rigtigt team Bottas vil ikke blande sig »