Australiens GP: Løbsresume

Hvilken start på sæsonen. Kevin Magnussen og HAAS var med helt fremme, Lewis Hamilton var utrolig hurtig, Sebastian Vettel og Ferrari vandt. Dette var starten på en absolut fantastisk sæson.

Australiens Grand Prix 2018. Ferrari vinder . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/3 2018 klokken 09:03

Lad os starte med den meget kedelige kendsgerning, Kevin Magnussen måtte udgå, efter en fantastisk start, hvor han rykkede forbi Max Verstappen og op på en fantastisk 4. plads.

Australiens Grand Prix 2018. Haas billeder fra 3. frie træning. Kevin Magnussen med regnvejrsdæk
Copyright Haas F1


Løbet så ud til at udvikle sig helt fantastisk for HAAS, der formåede at have deres biler oppe som nummer 4 og 5. Det var tydeligt at de ikke var hurtige nok til at udfordre Mercedes og Ferrari foran dem, men Red Bull kunne ikke komme forbi og det så ud til, at de sagtens kunne have høstet rigtig mange gode point.

Men to pitstop der gik galt, satte en stopper for HAAS, som måtte udgå med begge biler.

Da Romain Grosjean parkerede sin racer på banen, lavede Ferrari et fantastisk strategisk kald, der fik Sebastian Vettel i pit og ud igen, foran Lewis Hamilton. Det ændrede markant på løbets udvikling.

Lewis Hamilton havde ellers fra start sat sig hårdt på løbet.
Hans fantastiske kvalifikation formåede han at overføre til sarten, hvor Kimi Räikkönen var manden der skulle udfordre ham, fra anden startplacering.

Vettel med sin nye frisure
Copyright Ferrari


Løbets vinder, Sebastian Vettel, fulgte kun lige med Rïkkönen og så i starten ikke ud som en seriøs udfordre til sejren.
Men om der er en der formår at tage en chance når den byder sig, så er det Vettel.

Lewis Hamilton prøvede længe og hårdt på at finde vej forbi tyskeren, i den tydeligt hurtigere Mercedes, men han kom ikke til et reelt forsøg. Mod slutningen, forbremsende han sig, hvilket betød at han brugte det sidste gode gummi i dækkene, til at komme op igen.

Hamilton tabte så meget tid mod slutningen, at Kimi Raïkkönen formåede at komme helt op til ham, til trods for et stort pres mod ham, fra hjemmebane helten Daniel Riccisardo i Red Bull.

Hos McLaren kom man ud af weekenden, med et, for dem, ultra positivt resultat, hvor Alonso fik sin bil i mål som nummer 5 og Vandoorne fik sin McLaren ind som nummer 9.
Det var der tydelig glæde fra Alonso, da han kommunikerede tilbage til pitten, efter løbet.
Resultatet var langt bedre end de havde turde håbe på, men det var også hjulpet på vej af HAAS’ problemerne og Max Verstappens problem.

Australiens Grand Prix 2018. McLaren. Fernando Alonso på banen.
Copyright McLaren


Max Verstappen er en, der forlader Melbourne noget nedtrykt.
Han tabte starten til Kevin Magnussen, der faktisk ikke fik en fantastisk start, men placerede sig helt rigtigt i første sving.
Herefter forsøgte han på at komme forbi Kevin, men endte med at spinne og tilføre sin bil mindre skader, hvilket han led med under den resterende del af løbet.

Alfa Romeo Sauber sluttede som forventet, udenfor pointene, men ikke sidst.
Deres unge rookie Charles Leclerc, formåede at komme i mål som nummer 13, efter han slog både Alnce Stroll i Willliams og Brendon Hartley i Toro Rosso.

Det var lidt som forventet, men at se Force India slutte udenfor pointene, i et løb hvor kun 15 biler kom i mål, var noget mere overraskende.
De har en del at se til, inden næste løb i Bahrain. Det samme har HAAS, der skal finde frem til, hvad der gik galt og få det løst.

Selvom der resultatet med danske øjne, ikke var som vi havde håbet på, vil vi stadig holde på, at HAAS performede fantastisk i denne weekend og at meget tyder på, at det bliver en fantastisk sæson for dem i år.

Vi glæder os allerede til næste løb om 14 dage.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Løbet LIVE Kevin: Vi kæmper os tilbage! »