Anklager og appel i Horner-sag afvist

Den Red Bull Formel 1-medarbejder, der har klaget over Red Bull-teamchefen Christian Horner, har i den interne undersøgelse fået afvist sit søgsmål.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/8 2024 klokken 18:08

I marts tidligere i år fik en kvindelig medarbejder hos Red Bull afvist sin klage over angivelig dårlig opførsel af Horner, hvorefter modparten udøvede sin til at appellere afgørelsen.

Sagen blev derfor genvurderet af en ekstern advokat, en såkaldt Bannister eller Kings Counsel (KC) som nu har oplyst, at medarbejderens klage blev afvist.

Læs også denne artikel om sagen.

"Tidligere i år blev en klage over Christian Horner undersøgt," hedder det i en erklæring fra Red Bull GmbH, der blev udsendt den 8. august.

"Denne klage blev behandlet gennem virksomhedens klageprocedure ved at udpege en uafhængig KC, som afviste klagen.”

"Klageren udøvede retten til at appellere, og appellen blev udført af en anden uafhængig KC."

Red Bulls teamchef, Christian Horner. Saudi Arabiens GP 2024Red Bulls teamchef, Christian Horner. Saudi Arabiens GP 2024
Copyright Red Bull Contentpool


"Alle faser af appelprocessen er nu afsluttet med det endelige resultat, at appellen ikke opretholdes. KC's konklusioner er blevet accepteret og vedtaget af Red Bull."

"Den interne proces er afsluttet."

"Virksomheden respekterer alle sine medarbejderes privatliv og vil ikke komme med yderligere offentlige kommentarer om denne sag på nuværende tidspunkt.”

"Red Bull er forpligtet til fortsat at leve op til de højeste standarder på arbejdspladsen."

Horner har gentagne gange nægtet ethvert kendskab til en forseelse eller form for utilbørlig opførsel overfor den pågældende kvindelige medarbejder.

I Jeddah i marts i år, udtalte teamchefen, at det var "uheldigt", at lækagen af påstået materiale mod Horner til højtstående F1-personer og journalister havde "fået et frygteligt omfang af dækning".

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull tegner kontrakt med svensk gokarttalent 4 sæder tilbage »