Alpine skifter ud i ledelsen

Alpine har i dag annonceret, at flere nøglepersoner forlader teamet i den nærmeste fremtid. Det kommer i kølvandet på, at to andre nøglemedarbejdere har pakket tasken og er smuttet.

Pierre Gasly foran Sergio Perez. Østrigs GP 2023 . Copyright Alpine F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 28/7 2023 klokken 16:07

Alpine har været på en mission siden Renault overtog ledelsen af Enstone teamet i 2016.

Der har været store ambitioner i det traditionsrige team, som har været aktiv i Formel 1 længe før, den franske bilfabrikant kom på banen.

Med den ene stjernekører efter den anden har det store team kastet plan efter plan ud med badevandet. Nu er der store meldinger fra teamet igen.

Teamchefen Otmar Szafnauer har opnået en gensidig aftale om at stoppe samarbejdet, når sommerpausen starter lige om hjørnet.

I selvsamme pressemeddelse fra Alpine kommer det også frem, at Sporting Director Alan Permane forlader teamet her i sommerpausen.

Alan Permane har været en del af Team Enstone af F1 i 34, så han har set lidt af hvert i sin flotte karriere. Til teamchefernes pressemøde bliver det også nævnt, at de to herrer nok ikke er ledige længe, før der kommer et andet team fra paddocken og napper dem. Det er ihvertfald seriøs viden, de to besidder.

En tredje der har forladt teamet nu her, og faktisk allerede er præsenteret smed sin nye rolle, det er Pat Fry, der også var en del af Alpine. Pat skal være Chief Technical Officer hos Williams. Det skriver Williams i en pressemeddelse.

Det er heller ikke mere end en uge siden, at Alpine CEO Laurent Rossi blev erstattet af Philippe Krief.

Faktisk er det kun to uger siden, at Bruno Famin blev udnævnt som VP for al Alpines motorsport. Han blev dog en del af teamet til 2022-sæsonen.

Dermed er det fire stærke kort, der er blevet/bliver sagt farvel til hos Alpine-teamet.

Bruno Famin udtaler dog til pressemødet her i Belgien, hvor BMF1.dk deltog, at det ikke kun er en beslutning, der er taget indenfor de par uger, han har været VP for Motorsport for Alpine. Han nævner, at det er en snak, som han har haft med ledelsen igennem længere tid.

Bruno Famin udtaler, at grunden til beslutningen om at opsige samarbejdet skyldes, at de ikke var på samme side, hvordan tingene skulle drives fremadrettet, og hvordan planen skulle se ud tidsmæssigt.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Straf til verstappen Norris undskylder for trofæet »