Williams: Vi har ikke givet op!

Et hurtigt blik ned over 2018-tabellen viser et trist billede af et traditionsrigt Williams F1-team i dyb resultatmæssig krise. Men teamet har bestemt ikke opgivet at få bedre resultater i sæsonen, lyder det.

Aserbajdsjans GP 2018 . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/6 2018 klokken 11:06

I ugerne op til Canadas Grand Prix var arrangørerne tvunget til at udvide tribunen, fordi Williams’ hjemmebanehelt, Lance Stroll, havde formået at samle et temmelig stort antal fans på lægterne. Faktisk har de aldrig solgt så mange billetter før.

Desværre for Strolls fans crashede canadieren med Toro Rossos Brendon Hartley allerede på første omgang, og snorene til de canadiske klaphatte hang slapt ned resten af løbet.

Ovennævnte scenario er ret symptomatisk for Williams’ sæson indtil nu. Således har teamet kun tilkæmpet sig fire point, der kommer fra Strolls ottendeplads i Baku. Ellers opholder bilerne sig konsekvent nederst i tabellen til hvert løb.

Endelig har det ikke hjulpet, at chefdesigner Ed Wood og aerochef Dirk de Beer har forladt teamet midt i krisen, men trods modgangen har Williams ikke givet op, lyder det fra teknisk direktør Paddy Lowe.

Canadas Grand Prix 2018 - Lance Stroll tiljubles på hjemmebanen, men glæden varede kort.
Copyright Williams F1


"Vi arbejder allerede nu på næste års bil parallelt med den nuværende, men vi har absolut ikke givet op i år," sagde han til Motorsport.com.

"Vi udfører en masse arbejde på fabrikken, og noget af det vigtigste er endnu ikke kommet på bilen. Vi er stadig tidligt på sæsonen, og vi giver absolut ikke op.”

"Områder, som er mindre vigtige, har vi skåret væk, og de andre store ting, de tager bare længere tid (at producere, red.). Vi kommer ikke med datoer, men vi håber at gøre nogle gode fremskridt inden sommerpausen."

Som en konsekvens af ændringerne i ledelsen har teamet derfor byttet rundt på ansvarsområderne blandt det eksisterende personale.

"Vi er virkelig i god form, og vi har et godt team i øjeblikket. Vi har alt det, der skal til og som vi behøver for at arbejde på dette års bil og samtidig designe næste års model,” lød det fra Lowe.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Red Bull vælger Honda Aston Martin Red Bull Honda »