Ungarn forlænger og sparer millioner

Første halvdel af 2020-kalenderen er på plads, men nu viser det sig, at det ikke har været helt uden omkostninger for F1, at få 2020-sæsonen skudt igang.

Ungarns Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 6/6 2020 klokken 11:06

Formel 1 og Ungarn er to ting der går godt i spænd. En lille hurtig racerbane, billige priser i de lokale byer, og masser af varme, gør det til en populær destination for F1-hungrende fans.

Nu meldes der så ud, at kontrakten mellem Ungarns GP og F1 er forlænget med endnu et år, til 2027.

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Corona satte en stopper for F1-festlighederne. Så derfor har F1 måtte tænke ud af boksen, og i forsøget på at redde sæsonen, har det kræver nogle ofre.

Størstedelen af indtægten til løbspromoteren kommer fra billetindtægter. I og med at tilskuere ikke må deltage, så ryger størstedelen af indkomsten. Fra forretningens perspektiv, er det ikke en særlig ideel situation at ende ud med.

Derfor har F1 måtte forhandle sig frem til en løsning, der både redder F1-sæsonen, og hjælper løbsarrangørerne med at klare sig igennem de økonomiske vanskeligheder.

Ungarns Grand Prix 2018. Lewis Hamilton vinder løbet foran Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen. StartenUngarns Grand Prix 2018. Lewis Hamilton vinder løbet foran Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen. Starten
Copyright Mercedes AMG


Løsningen for Ungarn, ifølge Motorsport.com, har været, at kontrakten for at afholde løb nu er forlænget ét år, til 2027.

Banen betaler altid et beløb til F1, for at F1-karavanen kigger forbi og kører løb. Dette beløb sænkes også betragteligt i 2020.

Derudover er der indbygget i kontrakten, at beløbet skal stige med en vis procentdel hvert år. Dette har Ungarn også forhandlet ned. Dermed har løbspromoteren sparet millioner af kroner kroner på den lange bane.

Oprindeligt var Ungarn også interesserede i at afholde to løb, ligesom det er tilfældet i Østrig og England. Desværre for Ungarn gik aftalen til England.

Nu er der bare tilbage at sætte kryds i kalenderen 19 juli, hvor det går løs til Ungarns GP.

Husk at du kan hente BMF1’s app i ‘App Store’ (kun til iOS lige nu), hvor vi løbende holder dig opdateret med F1-kalenderen for 2020 og en masse spændende F1-nyheder.

Ungarns Grand Prix 2019. McLaren kørerne samlet på 5. og 6. pladsen i løbet. Sainz sluttede løbet på 5. pladsen mens Lando Norris fik 9. pladsenUngarns Grand Prix 2019. McLaren kørerne samlet på 5. og 6. pladsen i løbet. Sainz sluttede løbet på 5. pladsen mens Lando Norris fik 9. pladsen
Copyright McLaren

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Helmut Marko: Verstappen er bange Toto Wolff køber aktier i Williams F1 »