Tyrkiets GP alligevel uden tilskuere

Arrangørerne af Tyrkiets Grand Prix har været tvunget til at droppe planerne om salg af billetter. Der var ellers allerede solgt mere end 40.000 billetter.

Tyrkiet og Istanbul Park . Copyright Team Lotus

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/10 2020 klokken 16:10

Koncertgængere og fodboldfans verden over kommer har prøvet det, og nu kommer tyrkerne også til det: at få pengene tilbage på grund af aflyste arrangementer - i dette tilfælde billetterne til hjemlandets Formel 1-grandprix, hvortil der allerede var solgt mere end 40.000 pladser.

Og årsagen? Covid-19-pandemien, naturligvis, fristes man til at sige.

Når arrangementet i første omgang blev annonceret med adgang for F1-fans, skyldes det, at smittetallet på daværende tidspunkt var på vej i den gode retning, men på grund af EUs bekymringen over de igen stigende smittetal, har Tyrkiets regering sat foden ned.

Sergio Perez. Tyrkiets GP 2011Sergio Perez. Tyrkiets GP 2011
Copyright Sauber Motorsport


I en erklæring fra de tyrkiske myndigheder hedder det:

"Inden for rammerne af bestræbelserne på at bekæmpe coronavirusepidemien og i overensstemmelse med anbefalingen fra Istanbuls provinspandemiske komité, afholdes Tyrkiets F1 Grand Prix uden tilskuere.”

Formel 1 har ellers forsøgt en langsom åbning for tilskuere til kalenderens resterende løb. Således overværede ca. 30.000 tilskuere Ruslands Grand Prix, mens der ligeledes er lovet adgang for tilskuere til løbene på Nürburgring, Portimao og Imola. Men også her kan situationen hurtigt ændre sig.

Tyrkiets Grand Prix blev føjet til i sidste øjeblik i bestræbelserne for at få fuldt program i F1-kalenderen efter Covid-19-nedlukningen først på sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ricciardo fortryder ikke McLaren-skifte Haas afviser at stoppe samarbejdet med Ferrari »