Haas afviser at stoppe samarbejdet med Ferrari

Günther Steiner afviser at stoppe samarbejdet med den ikoniske italienske fabrik, selvom Ferrari har et svært år med en motor, som er under et acceptabelt niveau.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 6/10 2020 klokken 11:10

Ferrari havde den bedste motor i 2018, men efter at Ferrari og FIA indgik en privat aftale om motorreguleringerne tilbage i 2018, har Maranello-teamet og deres kundehold slet ikke haft den samme fart på de lige strækninger. Det har nu fået debatten i gang om, hvorvidt Haas skulle stoppe samarbejdet med den italienske gigant eller ej.

Haas’ kontrakt udløber med Ferrari efter 2021-sæsonen, men teamchef Günther Steiner ser ingen grund til at stoppe samarbejdet efter 2021, og han kalder det ligefrem for ‘uetisk’.

“Jeg tror på loyalitet, og det samme gør Gene Haas. Ferrari har hjulpet os meget og de var medvirkende til at få os til F1, og de har gjort et godt stykke arbejde,” lyder det fra teambossen ifølge motorsport.com

“Lige nu er de i en svær situation, som vi alle ved, men jeg tror forhåbentlig, at på den korte bane, at de vil komme ud på den anden side helskindet,” udtaler Steiner.

“Ferrari kommer altid tilbage. Så at skifte leverandør ved den første givne mulighed, når man møder lidt modgang ser jeg som værende uetisk, fordi uden dem ville vi ikke være her.”

Steiner siger ydermere, at der er flere faktorer, der gør et motorskift vanskelige.

“Vi bliver helt klart nødt til at se på andre muligheder, men andre muligheder er meget svære at se for os, fordi vi har noget infrastruktur i Italien, i så fald bliver vi nødt til at flytte det hele til England, og det vil ikke være gratis.”

“Lige for tiden, er den bedste løsning at arbejde samme med Ferrari i fremtiden og ikke bliver distraheret. Men hvis en motorleverandør vil tale med os om en gratis 'power unit', så lytter vi helt klart,” slutter holdchefen med et glimt i øjet.

Ferrari og Haas har arbejdet sammen lige siden Haas kørte sit første løb i Formel 1 tilbage i 2016.

OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyrkiets GP alligevel uden tilskuere Red Bull vil købe Honda »