Steiner til Mazepin: Idiot!

Ejeren af Haas Formel 1-teamet, Gene Haas, fortæller nu, hvordan man behandlede problembarnet Nikita Mazepin internt hos Haas-Teamet – og hvorfor han ikke blev smidt ud.

Günther Steiner . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 20/2 2021 klokken 13:02

Hashtagget #WeSayNoToMazepin er efterhånden blevet den dominerende størrelse på alle Haas‘ sociale medier.

Det drejer sig som bekendt om Mazepins krænkelse af ung kvinde, der blev lagt på nettet. Denne hændelse, sammenholdt med Mazepins generelle opførsel, har givet Haas modvind på de sociale medier.

I et interview med ”Racer” forklarer Gene Haas nu, hvordan man klarede sagen internt:

"Jeg tror, at Günther [Steiner] fortalte [Nikita Mazepin], at han er en idiot, at man ikke gør sådan noget, og at det er fuldstændigt uacceptabelt. Forhåbentligt har han lært af det. Vi får se…".

Guenther Steiner og Gene HaasGuenther Steiner og Gene Haas
Copyright Haas F1


"Der har været kritik fra alle sider rettet mod Nikita. Og han er kun 21 år gammel. For et så ungt menneske må det være svært at håndtere al den kritik," mener Gene Haas.

Desuden udtaler Haas, at reaktionerne på de sociale medier har været meget voldsomme, og tilføjer: "Man rådede os til at smide ham ud, men det syntes vi ikke, var det rigtige at gøre."

Derfor var dialogen vejen frem. Og hvis man skal tro Günther Steiner, så har Mazepin "med det samme taget ansvaret for sine handlinger og undskyldt".

Günther Steiner mener, at russeren er på vej til at forbedre sig: "Nikita har lært af denne erfaring. Jeg er helt sikker på, at han har indset et par ting."

Mazepin Mazepin
Copyright Haas F1


Den offentlige kritik af Mazepin og ikke mindst Haas er heller ikke gået ubemærket hen hos Haas, mener Steiner:

"Selvfølgelig læser vi meningerne [på de sociale medier]. Nikita er meget i modvind. [Som team] respekterer vi, at alle har ret til at sige deres mening, også selv om det kan være en heftig en af slagsen."

"Vi er dog overbevist om, at vi har givet Nikita de bedst mulige betingelser, så han kan lære af det, der er sket," udtaler Günther Steiner med henvisning til den interne håndtering af sagen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tsunoda 22 2 friske kørere til Mercedes i 2022? »