Snart officielt? Roy Nissany til Williams

Roy Nissany ligner måske ikke en kommende verdensmester, men meget tyder på, at han bliver reservekører for det hårdt prøvede Williams-team i 2020. Spørgsmålet er bare, om det er en god ting.

Roy Nissany . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/12 2019 klokken 20:12

Williams har inviteret udvalgte medier en tur til Tel Aviv den 14. og 15. januar - uden at der endnu er en konkret grund til det. Williams ønsker at komme med "en særlig bekendtgørelse”, som det hedder i invitationen.

At Williams afholder et arrangement i Israel kunne tyde på, at israeleren Roy Nissany snart præsenteres som reservekører for Williams. Under Pirelli-testen i Abu Dhabi den 3. og 4. december fik han lov til at køre 79 omgange i en Williams-Mercedes FW42.

Var han så god, at Williams bare måtte have ham? Under testen i Abu Dhabi blev Nissany nr. 20 og sidst - 6,8 sekunder efter Valtteri Bottas og 3,7 sekunder efter den nye Williams-mand Nicholas Latifi. Selv Sean Gelael, der testede for Toro Rosso, var 2,3 sekunder hurtigere end Nissany: Gelael blev nr. 19 og dermed næstsidst.

Efternavnet ”Nissany” er i øvrigt ikke helt ukendt i Formel 1: Roys far Chanoch Nissany kørte den første frie træning i Ungarns grandprix i 2005 for Minardi. Dengang var han 12,9 sekunder efter den bedste omgang fra Alexander Wurz i McLaren og 6,1 sekunder langsommere end den næstsidste, danske Nicolas Kiesa, der testede i en Jordan.

Roy Nissany har dog i modsætning til sin far vundet enkelte løb i både den tyske ADAC-Formel-Masters og i Formel V8 3.5 (World-Series). Senest kørte han Formel 2 for Campos-teamet og blev nr. 22 i den samlede stilling med et enkelt point.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ternet flag vender tilbage Dopingdom mod Rusland – er Sochi i fare? »