Sir Stirling Moss er afgået ved døden

Stirling Moss var en af tidernes største racerkørere, så det er en trist dag for motorsportsverdenen, som i dag har sagt farvel til en stor legende.

Lewis Hamilton og Stirling Moss 2015 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 12/4 2020 klokken 12:04

Sir Stirling Craufurd Moss er en af motorsportsverdenens allerstørste legender. Derfor er det en trist nyhed at bringe, at den 90-årige tidligere racerkører ikke længere er iblandt os.

Moss har deltaget i utallige motorsportsløb og serier, og karakteristisk for den hurtige englænder var, at han sluttede i top tre i næsten samtlige motorsportsserier han deltog i.

Moss’ primære aktive motorsportskarriere varede fra 1948 til en alvorlig ulykke i 1962 på Goodwood-banen gjorde, at Moss endte i koma. Moss blev aldrig sig selv efter ulykken, og valgte at indstille motorsportskarrieren - med undtagelse af enkelte motorsportsoptrædener.

Takket være sit store talenter bag et rat, så fik Moss oplevelsen af at deltage i f.eks. Le Mans, Formel 1, Mille Miglia, og var ofte at finde på den legendariske Goodwood-bane. Sjovt nok kom Moss også forbi Danmark og kørte løb på den daværende Roskilde-Ring.

BMF1 sender vores varmeste tanker og kondolerer til Lady Moss, samt Sir Stiling Moss' familie og venner.

Lewis Hamilton og Stirling MossLewis Hamilton og Stirling Moss
Copyright Mercedes AMG

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1-fans kan afgøre løbenes fremtid Ex-FIA-chef Max Mosley: Aflys F1-sæsonen »