Sergio Marchionne er død

Tidligere CEO og formand for Ferrari, Sergio Marchionne, er død i en alder af 66 år.

Ferrari . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/7 2018 klokken 16:07

NEKROLOG

Ferrari oplyser i dag, at koncernens netop afgåede formand og CEO, Sergio Marchionne, er afgået ved døden i en alder af 66 år.

Marchionne havde netop gennemgået en skulderoperation, som normalt er ukompliceret, men efter operationen tilstødte der komplikationer, og efter hvad BMF1 erfarer, angives dødsårsagen til at være emboli, altså en blodprop, der efterfølgende sendte Ferrari-chefen i koma, hvorefter han sov ind i døden.

Allerede d. 21. juli var det tydeligt, at noget var galt, idet Ferrari annoncerede, at ”CEO Sergio Marchionne ikke ville være i stand til at vende tilbage til sit arbejde”.

Herefter oplystes det, at John Elkann i stedet trådte ind som formand for koncernen og at Louis C. Camelleri samtidig overtog posten som CEO.

Maurizio Arrivabene (tv) Sergio Marchionne (m) og Mattia Binotto (th). Julen 2017.Maurizio Arrivabene (tv) Sergio Marchionne (m) og Mattia Binotto (th). Julen 2017.
Copyright Ferrari Media


Marchionne blev formand for Ferrari i september 2014, hvor han erstattede Luca di Montezemolo. På trods af hans engagement i FIAT-koncernens mange aktiviteter herunder fusionen mellem FIAT og Chrysler, var Marchionne altid meget optaget af Formel 1.

Således var det ham der erstattede Scuderia Ferrari daværende teamchef Marco Mattiacci med Maurizio Arrivabene, og Marchionne spillede også en stor rolle i fusionen mellem Alfa Romeo og Sauber såvel som ansættelsen af Charles Leclerc hos Sauber.

Marchionne blev født i 1952 men flyttede til Canada med sin familie, da han fyldte 13 år. I sit nye hjemland fuldførte han sin uddannelse, som bl.a. bestod af en grad i filosofi, finans, MBA samt jura.

BMF1 har mødt Sergio Marchionne ved flere lejligheder og altid oplevet ham som en markant personlighed med stor udstråling, karisma og åbenhed overfor os som medie.

Formel 1 og bilverdenen som helhed har mistet en stor personlighed.

Vores tanker går til Marchionnes hustru Manuela samt hans to sønner Alessio og Tyler.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel 1 rykker tættere på Danmark Ungarns Grand Prix - De frie træninger: Vettel i f »