Schumachers manager var imod et comeback

Michael Schumacher vendte 2010 tilbage til Formel 1 for Mercedes, men det var Willi Weber, der havde stået bag Schumachers karriere siden 1988, meget imod. Nu forklarer Willi Weber, hvad der skete.

Michael Schumacher . Copyright Daimler Benz

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/6 2020 klokken 21:06

Willi Weber var Michael Schumaches manager i over 20 år. I et telefoninterview med motorsport-total.com, som findes på youtube, fortæller han om den 7-dobbelte F1-verdensmester, og hvorfor deres professionelle forhold ophørte pludseligt.

Da Schumacher ville vende tilbage til Formel 1 for at køre for Mercedes, var det uden accept fra hans gamle manager. Schumacher valgte derefter Sabine Kehm – ikke som manager men som talsperson.

Weber havde egentlig en managerkontrakt med Schumacher indtil udgangen af 2014 og var kendt som ”Mister 20 procent”.

Der var to faktorer, der spillede en afgørende rolle i henhold til den nu 78-årige tidligere manager: For det første ville Schumachers comeback være en kæmpe fejl: Willi Weber udtaler: ”Helt ærligt, så var det, det dummeste han kunne gøre.”

"Han [Schumacher] fortalte mig, at han kedede sig, og han blev nødt til at køre. Så sagde jeg til ham: 'Michael, hvad er det du vil? Du kan kun tabe på det. Du kan ikke vinde længere. Du har vundet det hele. Du er den bedste racerkører i verden. Du er den største, og du kommer kun til at tabe.'” Men: ”Han gad ikke at høre på mig.“

Willi Weber og Michael SchumacherWilli Weber og Michael Schumacher
Copyright Wikipedia


"Den anden faktor var, at jeg simpelthen ikke gad at pakke kufferter og have jetlag mere. Det var ved at blive for meget. Jeg tilbød ham, at jeg kunne stå for det administrative i Europa men ikke på de andre kontinenter.”

”Så kom han til mig og fortalte mig: 'Willi, jeg har tænkt over det, og jeg vil være min egen manager. Jeg vil lave det hele selv.' Så fortalte jeg ham: 'Michael, det er også en kæmpe fejl. Lad være med det!' Men han mente bare: 'Nej, nej, jeg skal nok selv klare det. Hvis du ikke kommer med, så gør jeg det selv.'"

Derefter foreslog Willi Weber, at kontrakten blev ophævet, og at de skiltes som venner. Kontrakten blev i det mindste ophævet.

I sine tre år hos Mercedes opnåede Schumacher i det mindste én poleposition (Monte Carlo 2012, hvor han startede som nr. 5 pga. straf) og en tur på podiet som nr. 3 (Valencia 2012). Men der var ikke meget tilbage af tidligere tiders dominans: Han sluttede alle tre år bag sin daværende teamkammerat Nico Rosberg.

Billeder fra torsdag og fredag i Australien 2012Billeder fra torsdag og fredag i Australien 2012
Copyright Mercedes AMG


Willi Weber har dog ingen kontakt med Michael Schumacher eller dennes familie i dag. "Det er jeg meget ked af", kan man høre Willi Weber udtale med trist stemme. Schumachers skiulykke i 2013 ramte ham hårdere, end den tidligere manager havde regnet med.

"På et eller andet tidspunkt blev jeg nødt til at frigøre mig fra Michael [Schumacher],” fortæller Weber. „Når folk møder mig, så bliver jeg altid spurgt: ‘Du er da hans tidligere manager, du må da vide noget… Hvordan har han det?’”

Men det er et spørgsmål, som Willi Weber ikke kan svare på. Schumachers familie beskytter hans privatsfære som var det helligt, og derfor har Weber heller ikke kontakt med familien længere.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton opretter kommission for etnisk diversitet Renault vil have en juniorkører på holdet »