Pirellis mange overskuds-dæk

Selvom der ikke blev kørt en meter i Australien, vil alle dæk fra weekenden blive trykket sammen og sendt retur til England, hvor de vil blive nedbrudt. Ikke et eneste af disse dæk, vil blive genbrugt.

Tysklands Grand Prix 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/3 2020 klokken 13:03

For Formel 1 holdene, har turen til Australien været en dyr rejse, med en del pakkearbejde, men værre var det ikke.

For Pirelli, betyder det ikke kørte løb, at de må tage de helt nye dæk, der var klargjort til løbet, og destruere dem.

"Vi kan ikke stå indenfor at tage et dæk af en fælg, for senere at genanvende det, uanset at de ikke skulle have kørt en meter," kom det fra Pirelli chef, Mario Isola, da han blev spurgt ind til, hvorfor de ikke genbruger dækkene til et andet løb.

"Når dækkene er taget af fælgene, bliver de mast sammen og sendt retur til England, hvor de bliver leveret ud til en cementfabrik nær Didcot, der genanvender dem på en miljø rigtig måde."

Dæk til de to næste løb, der heller ikke bliver afviklet, Bahrain og Vietnam, kan derimod godt blive anvendt på et senere tidspunkt.

"Dæk der skulle bruges i Bahrain og Vietnam, er allerede leveret derud, men da de ikke har været monteret, kan de sagtens blive hvor de er, for forhåbentlig at blive brugt på et senere tidspunkt," kom det yderligere fra Isola.

Han fortæller samtidig, at de arbejder på en bedre løsning, når Formel 1 fra næste sæson, vil anvende de samme fælge på alle hold.

"Lige nu er det et problem, da alle har deres egne fælge. Men i 2021 køres der med samme type fælge på alle hold, så det gør det nemmere at genanvende dem," sluttede han.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« I dag for 6 år siden: Kevins utrolige debut Holland og Spanien ser fremad »