Monacos GP: Hot or Not

Det er blevet tid til Hot or Not for Monacos Formel 1-grandprix. Med begrænsning til tre af hver, skal der virkelig tænkes for at finde de tre i toppen og de tre i bunden. Her er vores bud:

Monacos Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/5 2018 klokken 16:05

Som altid, starter vi med dem der virkelig gjorde en forskel i Monaco. En af dem vi har valgt i toppen, har aldrig før været på listen.

Hot var Red Bull, der kom til Monaco med to racere, som ikke lod sig skræmme af Mercedes og Ferrari. Bilen var i en klasse for sig selv, hvilket især Daniel Ricciardo viste, da han satte hurtigste tid i 1. 2. og 3. træning, samt tog pole og vandt løbet.

At Max Verstappen, i sit forsøg på at vise, at han også kunne køre rigtigt stærkt i Red Bull raceren, satte sin bil i væggen, kan ikke fratage Red Bull pladsen, som de absolut bedste.

Monacos Grand Prix 2018 - Daniel Ricciardo tager pole
Copyright Red Bull Contentpool


Hot var også Red Bulls danske mekaniker Ole Schack. Ole er manden der styrer holdet på Verstappens bil, hvilket han virkelig gjorde til et 12 tal, da de formåede at få den grundigt smadrede bil klar til kvalifikationen. At den ikke kom ud, skyldes at der var et gearkasseproblem, som de først kunne se, da den var samlet.

Virkelig stærkt gået af den danske mekaniker, der tilmed kunne fejre sit Grand Prix nummer 250 for Red Bull. Han er den eneste der har været der lige så længe som Christian Horner.

Billeder fra Australien 2013
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Sidst, men ikke mindst, var Daniel Ricciardo mega Hot. Det var fantastisk at se, at den mand der har været så tæt på at vinde Monacos GP tidligere, endelig fik den perfekte weekend.

Når han tilmed vinder i en bil, der har så mange problemer, viser det bare at han har det der skal til for at blive verdensmester.

Dem der klarede sig knapt så godt, var der også nogle stykker af.

Øverst på NOT-listen finder vi Williams. Som på HOT-listen, finder vi igen et hold øverst. Williams dummer sig gang på gang og deres kørere formår absolut ikke at sætte en bil op. Der skal virkelig nye boller på suppen og udvikles en helt ny bil, samt findes nogle nye kørere, der kan udvikle en bil, samtidig med at de kan styre den.

Monacos Grand Prix 2018. Williams torsdag. Sergey Sirotkin på toppen af bakken på vej rundt til casino-pladsen
Copyright Williams F1


Selve Monacos Grand Prix skal desværre også med.

De nye Formel 1-biler er for store til den lille bane. Det er umuligt at overhale, med mindre man er markant hurtigere, som Verstappen var i løbet.

Det er helt sikkert en stor bedrift at Ricciardo kan vinde med en bil, med så mange defekter, men det burde ikke kunne lade sig gøre. Der skal tænkes nyt i Monaco.

Aserbajdsjans Grand Prix 2018 - Sergey Sirotkin
Copyright Williams F1


Sidste på Not-listen er Sergey Sirotkin, der ikke virker som om at han lærer af sine fejl. Det er muligt at Max Verstappen lavede nøjagtig sammen fejl under træningen, som han gjorde for 2 år siden, men løbet kørte han fejlfrit. Det gjorde Sirotkin ikke.

Vi har ikke tal på, hvor mange gange han var ude og ramme barrieren, hvor flere af dem var samme sted. At han kun punkterede en enkelt gang, er rent held. Russeren viste endnu engang, at han er i Formel 1, fordi han har penge, ikke fordi han har talent.

Som altid, er I meget velkommen til at komme med jeres bud på HOT or NOT i kommentarfeltet eller på vores Facebook side.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen straf til Leclerc Monaco skal overveje nyt layout »