McLaren skruer ned for udviklingen

Formel 1 er i en rivende udvikling for tiden, men det er McLaren tilsyneladende ikke rigtig mere.

Canadas Grand Prix 2022 . Copyright McLaren

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 29/6 2022 klokken 11:06

Formel 1 har haft en stor start på 2022-sæsonen. Fansene er tilbage, bilerne er nye, og nu til den kedelige del: priserne er steget voldsomt i 2022.

De store teams er under pres med Formel 1’s budgetloft på lige over 140 mio. dollars, og nu mærker McLaren konsekvenserne.

McLaren havde en svær start på 2022-sæsonen, men de er kommet stærkt med efterfølgende. Teamet er oppe på fjerdepladsen med Alpine åndende lige i nakken.

Alpine har været super stærke to weekender i træk, så de orange-racere er kommet under massivt pres fra franskmændene.

McLaren er dog løbet ind i et lille problem kaldet inflation. Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at supermarkedspriserne er steget en del. Det gælder så sandelig også for produktionen og transporten af racerbiler.

Det har fået McLaren til at trække i håndbremsen og sætte noget af udviklingen på pause. Det er fordi, at deres forventede udgifter til 2022 er lige omkring 140 mio. dollars.

Derfor er McLaren nødt til at sætte udviklingen, af store opgraderinger, på pause, indtil FIA og F1 finder ud af, hvordan teamene skal/må tackle den voldsomme merudgift til materialer og transport.

Så kan det diskuteres, hvorfor nogle hold kan få det til at fungere, mens andre kæmper med budgetterne. McLaren håber ihvertfald, at de ikke er det eneste team, der skal sætte udviklingen på pause.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Herbert langer ud efter Stroll Piquet undskylder – og straffes »