McLaren lancerer MCL35M

Så er den mørke vinter snart forbi. McLaren byder sæsonen 2021 velkommen ved at være de første, der lancerer sin kombattant til dette års mesterskab. McLaren MCL35M.

McLaren MCL35M . Copyright McLaren

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 16/2 2021 klokken 10:02

McLaren har i går aftes præsenteret sin 2021-kombattant, McLaren MCL35M, som en online præsentation fra hovedkvarteret i Woking, England

Meget ligner sig selv fra 2020, og navnet er da også næsten det samme, MCL35M, med et ekstra M for Mercedes, som nu lægger motor til, hvor det sidste år var Renault.

Grundet meget strenge udviklingsregler for 2021 vil alle de biler vi ser i 2021 grundlæggende være dem, vi kender fra sidste år, men med nye detaljer, opgraderet motor, nye farver og holdnavne.

McLarens er den mest ændrede, vi skal forvente at se.

Da McLaren jo har skiftet til en anden motor, kunne monocoqen fra 2020 ikke bruges som den var fra Renault-tiden, så de har fået lov til at lave de nødvendige ændringer for at tilpasse Mercedes-motoren, så længe det ikke påvirker bilens øvrige egenskaber. De har blandt andet været nødt til at ændre akselafstanden i den forbindelse.

MCL35M lanceretMCL35M lanceret
Copyright McLaren


McLaren har haft meget travlt med at fortælle, at ikke alt var rosenrødt ved udviklingen af denne bil, og at de havde problemer med at montere tilstrækkelig køling samt få den balance de ønskede, men ikke mindst Daniel Ricciardo er meget overbevist om at de er endt med en god racer, der kan kæmpe med om podieplaceringer.

MCL35M lanceretMCL35M lanceret
Copyright McLaren


Farveskemaet har ikke ændret sig meget, omend den blå farve er blevet en tone lysere end før.

Personer med skarpe øje vil notere sig, at der ikke er en eneste Mercedes-stjerne at se på bilen, og ej heller på kørerdragterne. Dette skyldes at forholdet er et rent kundeforhold, som ikke involverer branding på nogen måde.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso udskrevet McLaren 3 og 4 »