Magnussen med i sommerens Power Ranking

Formel 1s officielle medie, formula1.com har, som mange har bemærket, indført en Power Ranking af Formel 1 feltets kørere. 10 kan komme med på listen og den har været toppet af Kevin Magnussen, men hvor ligger han nu?

Østrigs Grand Prix 2018 . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/8 2018 klokken 09:08

Den nye Power Ranking, som formula1.com indførte i år, har mest været omtalt når Kevin Magnussen var i top. Men det er faktisk god læsning, som bygger på et hold erfarne Formel 1 folks anmeldelser af kørerne, hvor de mere ser på hvad de får ud af deres materiel, end hvilke placeringer de får overalt.

Ofte har den førende i kampen om mesterskabet, ikke været den førende på Power Ranking listen, men sådan er det ikke denne gang.

Lewis Hamilton, der har kæmpet sig tilbage i front af VM stillingen, med lidt held men helt sikkert også med en kamplyst, som det er længe siden vi har set fra ham.
Han har igen, vist sig at være den bedste på Mercedes holdet, selvom Bottas, der bliver ranket som nummer 4, har gjort en langt bedre figur i år, end han formåede sidste år.
Det er især den sidste del af sæsonen, her op til sommerferien, der ligges til grund for, at han nu indtager 1. pladsen.

Ungarns Grand Prix 2018. Lewis Hamilton tager pole position. Får trofæ af Jean AlesiUngarns Grand Prix 2018. Lewis Hamilton tager pole position. Får trofæ af Jean Alesi
Copyright Mercedes AMG


Noget overraskende for nogen, finder vi Fernando Alonso oppe som nummer to. Her kan vi hurtigt konstatere, at det ikke er en afspejling af hans placering i mesterskabet, eller flere top resultater der har spillet ind, men at han virkelig formår at få det optimale ud af, en meget skidt McLaren racer.

McLaren billeder fra vintertest 2. Fernando AlonsoMcLaren billeder fra vintertest 2. Fernando Alonso
Copyright McLaren


Nummer to i kampen om mesterskabet, tyske Sebastian Vettel, er rykket ned på en 3. plads, hvilket primært kan tilskrives hans afkørsel i Tyskland.
Fejlen i Frankrig, der sendte ham ned bagerst i feltet, er også medvirkende, men at han efterfølgende formåede at komme hele vejen op gennem feltet, hjalp lidt på point scoringen.

Med danske øjne er det dog fortsat mest interessant, at Kevin Magnussen igen er med på listen, tilmed på en fornem 5. plads, foran Formel 1 darlings som Kimi Räikkönen på 6. pladsen, Daniel Ricciardo på 7. pladsen, Pierre Gasly på 9. pladsen og ynglingen over dem alle Charles Leclerc, der lige kommer med på listen som nummer 10.

Kevin Magnussen får faktisk så meget ros, at han burde ligge højere oppe, men grunden til at det ”kun” bliver en 5. plads, finder vi i de enkelte løb, hvor han ikke har holdt hovedet koldt, som racet i Baku, hvor han kolliderede med Gasly.
Men som de skriver i begrundelsen: ”Når han kommer med brystet fremme og smiler det smil, er der få der imponere mere!”

Spaniens Grand Prix 2018 - Haas og Kevin MagnussenSpaniens Grand Prix 2018 - Haas og Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


Hele listen kan findes her

Vi glæder os til at se resten af sæsonen, der bliver genoptaget på Spa om et par uger.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen møder Wozniacki Alonso kommer ikke til Red Bull »