Kevin: Haas får ikke nedtur som McLaren eller Williams

Der var krise hos Kevin Magnussen og Haas i 2019, men på trods af de store problemer, tror Kevin ikke, at Haas går ned ligesom to store teams McLaren og Williams.

Abu Dhabis Grand Prix 2019 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/1 2020 klokken 15:01

Det nytter ikke at lægge fingrene imellem: 2019 var et dårligt år for Haas 2019. I 2018 blev det til en 5. plads for det amerikanske, mens Magnussens arbejdsgiver kun blev 9. og næstsidst i 2019.

Kevin Magnussen er dog ikke bange for, at Haas skal ende som bundprop i Formel 1-feltet, som det har været tilfældet med McLaren og Williams de sidste år. "Jeg tror ikke, at det kommer til at ske med os", siger han til det tyske medie motorsport-total.com.

Magnussen ved, hvad han taler om, for han kørte for McLaren, da nedturen for det stolte engelske team begyndte. Og han kørte også for Renault, mens de også lå og rodede rundt i bunden af feltet.

Efter skiftet fra Renault til Haas oplevede Magnussen en større tilfredshed ved at være Formel 1-kører. "Det var meget glædeligt endeligt at komme til et team, som var på vej op i stedet for på vej ned. Det er bare en mere positiv oplevelse", fortæller Kevin. "Man fornemmer vokseværket, forbedringer og glæden ved det."

På trods af at 2019 var en dårlig sæson, så vil Kevin ikke bedømme hele sæsonen for negativt: "I de første 3 år gjorde vi enorme fremskridt. Måske så det ikke så vildt ud udefra, men det er noget af en præstation at gå fra en 8. plads til en 5. plads på kun 3 år."

Danskeren sammenligner det med Toro Rosso, som har været med i Formel 1 siden 2006, men som på trods af et vundet løb og et par podiepladser aldrig har været i top 5 i holdstillingen. "Men vi var allerede nr. 5 i det 3. år. Det er imponerende", påpeger Kevin. "Men der er åbenbart ikke så mange, der lægger mærke til det."

Man kan dog ikke forvente, at det kun bliver ved med at gå op ad bakke, og derfor betragter han 2019 som et midlertidigt tilbageslag for teamet.

Magnussen bemærkede i 2019 dog, at der var opstået lidt af den samme stemning, som han kendte fra McLaren og Renault, og at medarbejderne var begyndt at tvivle på sig selv, „men jeg tror ikke, at der er nogen grund til det,” siger Kevin.

Kevin Magnussen er overbevist om, at situationen for et mindre og yngre team er anderledes end for de store teams som McLaren og Williams. "Jeg tror, at vi kan vende situationen hurtigere og finde tilbage på sporet. Jeg er helt sikker på, at vi nok skal klare det.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kvindelig kører får større rolle hos Williams Max scorer maks. løn »