Hamilton og Alonso enige: Kedeligste løb nogensinde

Både Lewis Hamilton og Fernando Alonso var enige efter Monacos Grand Prix - løbet var for kedeligt og store forandringer er nødvendige hvis løbet skal fortsætte.

Monacos Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 27/5 2018 klokken 23:05

Til pressekonferencen efter løbet, fortalte Hamilton at han havde 'cruiset' alle 78 omgange af Monacos Grand Prix: "Efter 6 omgang, kørte vi bare i tomgang. Det var ikke rigtigt et racerløb."

Fernando Alonso udgik af dagens løb på 53. omgang, hvor hans gearkasse stod af. Efter løbet kaldte han dagens Grand Prix for "Ekstremt kedeligt. Jeg mener, dette er sikkert det kedeligste løb nogensinde. Vi er nok nødt til at give et eller andet til vores fans i slutningen af løbet, for at give lidt tilbage for billetten."

Løbet blev vundet af Daniel Ricciardo, som trods tekniske problemer, ikke kunne overhales af Sebastian Vettel. Derfor blev løbet én lang paradekørsel, uden Safety Car og med kun 3 kørere udgået af løbet. Det var første gang siden 2009 at der ikke var Safety Car under Monacos Grand Prix.

Alsonso bebrejder banens udformning for det begivenhedsløse ræs: "Vi starter bare i vores kvalifikations-stilling og vi kører indtil det ternede flag, i samme placering."

Monacos Grand Prix 2018
Copyright Mercedes AMG


Lewis Hamilton har gjort sig nogle interessante overvejelser omkring hvordan løbet kan forbedres: "Jeg snakkede med Fyrst Albert forleden og foreslog at vi gør løbet længere."

Reglerne foreskriver at et løb skal være mindst 300 km, men Monaco har altid haft dispensation fra denne regel, fordi by-banen er så kort og langsom, at løbet vil komme i karambolage med 2-timers reglen, hvert år.

Hamilton har nogle meget konkrete forslag: "...der er flere veje så måske kan vi ændre på denne storslåede bane. Eller måske skal formatet bare ændres. Det burde ikke være muligt at lave et 1-stop løb here. Der skal mere variation i løbet. Måske endda to løb"

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Løbet - LIVE. Ricciardo vinder Monacos GP: Dagen derpå »