Ferrari favorit til trods for Mercedes pole

Lewis Hamilton kæmpede sig til endnu en poleposition på Silverstone, lørdag, men når man ser nærmere på holdenes performance over weekenden, er det Ferrari der ser ud til at stå med de bedste kort.

Østrigs Grand Prix 2018 . Copyright Ferrari

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 8/7 2018 klokken 07:07

Mercedes er presset mere end tidligere og presset kommer primært fra Ferrari.

Red Bull, Mercedes og Ferrari, har hver 3 sejre med sig, efter de første 9 løb i år, hvilket er helt unikt, men efter en katastrofal weekend i Østrig for Mercedes, er det Ferrari der fører både konstruktørmesterskabet og det individuelle mesterskab, med Sebastian Vettel.

Hamilton er klar til at ændre på dette, hvilket han tydeligt viste ved at tage ansvar og give sig fuldt ud, da han sikrede sig Pole Position forud for dagens løb.
Et nærmere kig på omgangen viser, at han kørte Mercedesen helt til grænsen, hvilket beviste at han er top motiveret.

Vettel var meget tæt på. Selv med nakkesmerter, som netop kan være dét der kostede de sidst 5 hundrededele sekund som han manglede til Hamilton.

Sebastian Vettels fysioterapeut har helt sikkert haft sine hænder fuldt beskæftiget med Vettels nakke siden kvalifikationen, så han kan komme til start i dag, så frisk som muligt.

Og det er vigtigt, da Silverstone siges at være den bane der er hårdest ved fysikken, i år, efter at der er kommet ny asfalt på store dele af den, der gør det muligt at tage flere sving endnu hurtigere.

Til trods for disse udfordringer, er det Ferrari der står som favorit til at tage det ternede flag i eftermiddag, men det vil blive tæt.

Den primære grund til, at det er Ferrari der forventes at have en mand øverst er, at både Vettel og Räikkönen var med helt fremme, samtidig med at det forventes at Mercedes ikke kan få deres dæk til at holde performance så længe som Ferrari.

Jokeren er, som altid, Red Bull, der ser ud til at have en mindst lige så stærk bil over distancen som Ferrari. De mangler dog lidt tophastighed, hvorfor de forbliver Joker.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Englands GP: Kvalifikationen LIVE fra Silverstone. Rygter fra Silverstone »