Faresignaler: Bliver F1 langsommere end F2?

Premieren på det kommende 2021-regulativ nærmer sig, men nu får flere teamchefer bekymringsrynker. Bliver Formel 1 langsommere end Formel 2?

Det nye design for 2021. . Copyright FIA Formula 1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/1 2020 klokken 17:01

De primære mål med det kommende 2021-regulativ har været at sænke det næsten astronomiske budgetloft, således at de mindre teams kan være med i hastighedskapløbet men samtidig også øge mulighederne for F1-fans kan opleve flere nærkampe og dermed flere overhalinger.

Kun de færreste fans kan være imod disse intentioner, men et skrappere regulativ med flere standarddele på bilerne har også en slagside, og nu råber teamcheferne vagt i gevær. Først Red Bulls Christian Horner og nu også Racing Points Otmar Szafnauer.

I et interview med Autosport blev teamchefen spurgt, om han ikke er glad for, at de mindre teams nu får bedre muligheder. Svaret var både ja og nej.

“Det burde jeg være,” lød det fra Racing Point-bossen.

“Men jeg frygter, at en udvanding af regulativet får nogle utilsigtede konsekvenser i kampen for at alle skal kunne vinde om søndagen.”

Den kommende 2021 F1-racer.Den kommende 2021 F1-racer.
Copyright FIA Formula 1


“Hvis vi bliver seks sekunder langsommere pr. omgang, så er det ikke Formel 1 længere.”

“Før du ved af det, bliver vi nødt til at gøre F2 langsommere,” advarede Szafnauer.

En sammenligning på kvalifikationstiderne mellem F1 og F2 (ved kvalifikationen til Abu Dhabis Grand Prix) viser en forskel på ca. 15 sekunder. Langsomste F1-kører (Robert Kubica) var 10 sekunder hurtigere end F2s hurtigste kører.

Szafnauer er stadig tilhænger af et lavere budgetloft, men ønsker samtidig, at regulativet åbner mulighed for større designfrihed på bilerne.

“Hvis designet er alt for fast, så er vi blevet til IndyCar, og hvis nogen vinder, så er det fordi de måske har en bedre kører, ingeniør eller andet.”

“Og det ønsker vi ikke,” lød det klart fra Racing Point-chefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tragisk det der sker hos Williams BMF1 går i dybden: Kørermarkedet 2021 »