Bødestraf og karantæne til Haas-kører

Efter at være ophav til temmelig bizarre optrin over for sin teamkammerat under weekendens F2-løb på Silverstone, har Haas F1s udviklingskører Santino Ferruci modtaget både bøder og løbskarantæne.

Haas F1 Hospitality. . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/7 2018 klokken 10:07

Haas F1s amerikanske udviklings- og juniorkører Santino Ferruci har modtaget noget så usædvanligt som fire løbsdages karantæne samt bøder på i alt 66.000 euro. Det skriver sportsmediet ESPN.

Situationen udspandt sig i forbindelse med søndagens sprintløb i F2 på Silverstone, hvor Ferruci med fuldt overlæg kørte ind i teamkammeraten Arjun Maini baghjul under den såkaldte ’cool-down’-omgang efter løbet.

Herud over blev det også bemærket, at den 20-årige amerikaner kørte uden den ene handske, da han passerede mellem F1 og F2-paddocken, alt imens han holdt en telefon i hånden – sandsynligvis for at tage en selfie i cockpittet af sin F2-racer. Alene denne forseelse kostede køreren 6.000 euro i bøde.

Men det slutter ikke her.

Santino Ferruci.Santino Ferruci.
Copyright Haas F1


Ferruci bliver endvidere straffet for, med vilje, at presse Maini af banen i Sving 4 under søndagens sprintløb, hvilket resulterede i, at ungersvenden blev diskvalificeret.

De to teamkammerater stødte også sammen under lørdagens F2-løb, hvor Ferruci modtog en tidsstraf.

Juniorkørerens team, Trident, reagerede ved at kalde sin kører og dennes far for ”usportslig” og at deres opførsel over for Maini ”mest af alt var uciviliseret”.

I en pressemeddelelse i kølvandet på episoderne beklager Santino Ferruci sin opførsel.

”Jeg vil gerne udtrykke min dybeste beklagelse og undskyldning for mine handlinger i søndags… på Silverstone,” hedder det bl.a. i meddelelsen.

”Det var virkelig dårlig dømmekraft… det var ikke med vilje… kun vrede og frustration over en forfærdelig sæson… jeg er bare en 20-årig italiensk-amerikaner med dyb passion for motorsport, som er meget emotionel.”

Copyright GP2 MediaEn Trident-racer uden Trump-slogan.
Copyright GP2 Media


Ferruci bekræfter, at han efter løbet blev testet for indtagelse af euforiserende stoffer.

Ferruci-familien er utvivlsomt i en liga for sig selv. Således cirkulerede der et brev blandt medier på Silverstone, hvoraf det fremgik, at Trident var blevet forhindret i at sætte valgsloganet for præsident Trump, ”Make America Great Again”, på siden af F2-raceren til weekendens løb. Politiske symboler og slogans er forbudt ifølge FIAs regulativer.

Trident bekræfter, at anmodningen om at sætte sloganet på siden af bilen kom fra Ferruci-familien.

Der er endnu ingen officielle kommentarer fra Haas-lejren, men det vil utvivlsomt være svært for det amerikanske team at leve med en juniorkører, der markerer sig så negativt, som Ferruci gør.

Som et kuriosum kan det oplyses, at navnet 'Santino' direkte oversat fra italiensk betyder ”den lille helgen”.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sidste chance til Grosjean Kubica var på vej til Ferrari »