Alonsos fremtid på plads

I flere omgange har der været spekuleret i et muligt F1-comeback til Fernando Alonso, og nu har han selv løftet lidt af sløret for sin nærmeste fremtid.

Abu Dhabis Grand Prix 2018. Farvel til Alonso . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/5 2020 klokken 15:05

Det er ingen overdrivelse at påstå, at Fernando Alonso i den grad deler vandene (spørg bare Kevin Magnussen). Den ene halvdel elsker spanieren og den anden er, mildt sagt, grundigt træt af hans attitude.

Efter sin sortie fra Formel 1 i 2018 har den dobbelte verdensmester muntret sig i andre løbsserier. Således deltog han i det internationale sportsvognsmesterskab WEC, hvor det er blevet til to sejre i 24-timersløbet Le Mans, et ikke specielt vellykket forsøg i Indianapolis 500 samt et besøg i Dakar-rallyet, som resulterede i en 13-plads.

Alt imens har rygterne om et comeback til Formel 1 verseret med jævne mellemrum, selv om den hurtige spanier hele tiden har understreget, at han ikke har travlt. Nu tyder noget imidlertid på, at Alonso er ved at få fremtiden på plads.

“Jeg ved mere eller mindre, hvad jeg skal lave i 2021, og jeg håber, at jeg kan afsløre det meget snart,” citerer den spanske avis El Mundo spanieren for at have udtalt til Le Mans Instagram-side.

Italiens Grand Prix 2018. Fernando AlonsoItaliens Grand Prix 2018. Fernando Alonso
Copyright McLaren


Noget tyder dog på, at det ikke Formel 1, der kommer til at indgå i planerne.

”Jeg har altid sagt, at det nye regulativ i 2021 vil gøre det muligt for mig at vende tilbage til Formel 1, for måske bliver bilerne mere balancerede, og jeg er sulten efter at teste mig selv igen,” har kørerens egen begrundelse lydt.

Men ifølge spanieren ødelægger udskydelsen af 2021-regulativet (udskudt til 2022 pga. Covid-19) hans planer for et F1-comeback, selv om han forstår beslutningen om at fortsætte med det nuværende regulativ et år mere.

“Det er en forstålig beslutning, for i den nuværende situation er det ikke muligt at udvikle på 2021-bilerne,” indrømmede han.

Det har også cirkuleret, at Alonso gik med planer om at starte sit eget Formel 1-team, men det afviser køreren - næsten.

“Det ville skabe flere bekymringer end glæde,” lød svaret fra den tidligere verdensmester, som alligevel lod en slutbemærkning give næring til at rygtet kan fortsætte et stykke tid endnu.

“På kort sigt har jeg i hvert fald ikke planlagt noget i den retning,” lød det tvetydigt fra Alonso.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Formel E-chef: F1 kan ende som hestevædeløb Brawn: Det nye regulativ udskydes ikke yderligere »