Albon sikrer sig første sejr

Red Bulls Formel 1 kører, Alexander Albon, sikrede sig sin første virtuelle Formel 1 sejr, da han i tæt kamp med vinderen af de sidste to løb, Ferraris Charles Leclerc, kom først over stregen.

Italiens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/5 2020 klokken 10:05

I denne weekend skulle vi oprindeligt have set Formel 1 fra den hollandske bane Zandvoort, hvilket Corona satte en stopper for.

Mens vi venter på at få gang i Formel 1-sæsonen 2020, bliver der afviklet virtuelle løb, som foregår på Codemasters 2019-version af Formel 1. Men da Zandvoort ikke var på kalenderen i 2019, ligesom Vietnam heller ikke var, bliver der afviklet virtuelle løb på andre baner.

I weekenden blev det, efter en afstemning, Brasiliens bane Interlagos, der blev kørt på.

Hvis du ikke fik set løbet LIVE søndag, kan det anbefales at bruge lidt tid på at se det. Hvis du så det, kan det faktisk også tåle at blive genset.

Hvis dette var et løb der ikke var virtuelt, ville det gå over i historien. Aldrig før har vi set et løb, hvor kampen om førstepladsen var tættere og skiftede så tit.

Stoffel Vandoorne havde sikret sig pole-position, men en katastrofal start fra belgieren, hvor han spandt rundt og røg ind i flere konkurrenter, herunder danske Christian Lundgaard, der havde kvalificeret sig som nummer 4, var det hurtigt klart, at det ville blive en kamp Albon og Leclerc.

Leclerc, der gik efter et hattrick, gjorde alt hvad han kunne for at sikre sig endnu en sejr, men det lykkedes ikke.

De to forreste kamphaner valgte tilmed forskellig dækstrategi, med Leclerc på en Soft/Hard-startegi og Albon på en Soft/Medium-strategi.

Da Albon holdt liv i sine soft meget længere end Leclerc, så alt til at spille i hænderne på ham, men tiltrods for bedre dæk, kunne han ikke køre fra Leclerc.

Leclerc prøvede dog lige lovligt hårdt, hvilket betød at han fik en 3 sekunders straf for at køre udenfor banen for mange gange, hvilket i sidste ende sendte ham ned som nummer 3 efter George Russell, der således fik sit første podium i Williams-raceren.

Selv uden straf var det Albon der krydsede stregen først og sikrede sig sejren i dette underholdende løb.

Christian Lundgaard kom ind som nummer 7 i sin Renault, efter at have kæmpet sig flot tilbage efter uheldet i starten, der sendte ham helt ned i bunden af feltet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Virtuelt F1-løb i aften Jordan: De store koncerner stopper - Hamilton til »