Steiner: Vi har mere i posen

2022-sæsonen startede godt for Haas F1 men udviklede sig derefter temmelig uheldigt. De seneste løb er bøtten vendt, og teamchefen tror på fremtiden.

Englands GP Haas . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/7 2022 klokken 16:07

Fra starten af 2022-sæsonen bar Kevin Magnussen nærmest på Haas F1 på sine skuldre helt alene, men i Englands Grand Prix hentede teamkammeraten Mick Schumacher endelig sine første point i Formel 1.

I Østrigs Grand Prix fulgte Schumacher op med en sjetteplads, mens han lige netop gik glip af et point i lørdagens sprintløb, hvor tyskeren sluttede som nr. 9. Kevin Magnussen scorede point i alle tre løb og hjalp dermed Haas til at hente 19 point i de to weekender.

Teamchef Günther Steiner mener endda, at der er mere, hvor det kommer fra til den sidste halvdel af sæsonen.

"Jeg er meget spændt, for hvis vi kan score (point, red.) med to kørere, kan vi gøre ydeligere fremskridt," sagde Steiner. "Vi gik fra niendepladsen i mesterskabet til syvendepladsen, og forhåbentlig fortsætter det."

Kevin Magnussen fører an fulgt af Mick Schumacher og Lewis Hamilton. Østrigs GP 2022Kevin Magnussen fører an fulgt af Mick Schumacher og Lewis Hamilton. Østrigs GP 2022
Copyright Haas F1 - LAT Photo


“De sidste to løb var meget gode for holdet, meget gode for Mick; han havde tre stærke resultater i træk, og han kæmpede stærkt med Lewis (Hamilton, red.). Super godt for holdet - point til alle."

Teamchefen har dog svært ved at pege på en konkret årsag til fremgangen, og at teamet har gjort noget helt konkret. Reelt handler det om at udjævne fejl, mener han.

"Jeg mener... i de fem første løb lavede vi små fejl - måske store fejl - eller vi var lidt uheldige. Da bilerne så var i pointene, havde vi mekaniske fejl, men du skaber dit eget held, og på en god weekend er vi i stand til at eksekvere."

”Det var tydeligt, at præstationen var god; præstationen i løbet på Silverstone var god... i kvalifikationen, da det regnede, var vi bare ikke på bolden - men vi kørte godt i kvalifikationen, vi kørte godt i Sprintløbet, og vi kørte godt i selve løbet," lød det fra en tilfreds Steiner.

Haas mangler endnu opdateringer til deres VF-22, men teamet har annonceret, at delene kommer på bilen til Ungarns Grand Prix.OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin vil forlænge med Vettel Wolff beskylder Red Bull og Ferrari for snyd »