Schumacher til Alfa Romeo allerede 2022?

De tyske medier har opfanget rygter om, at Mick Schumacher allerede er på vej til Alfa Romeo i 2022 – på trods af kontrakt med Haas. Mick Schumacher holder mulighederne åbne.

Mick Schumacher . Copyright Alfa Romeo

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/7 2021 klokken 19:07

Mick Schumacher handles som en af de hotteste kørere på F1-markedet i øjeblikket, hvis man tør tro de tyske medier som f.eks. RTL.

På mediedagen op til Østrigs F1-grandprix blev Mick Schumacher spurgt om rygterne.

Men i stedet for at afvise dem helt og fuldt, udtalte han, at han og hans manager Sabine Kehm vil have planerne for næste år på plads ”om et par uger”.

Mick SchumacherMick Schumacher
Copyright Alfa Romeo


Rent faktisk burde Schumachers fremtid være på plads, da han har en toårig kontrakt med Haas.

Men der er flere grunde til at Schumacher kan være på vej til Alfa Romeo:

For det første er Schumacher i modsætning til Nikita Mazepin en Ferrari-akademi-kører. For det andet regnes Schumacher i modsætning til Nikita Mazepin for at have talent. Og for det tredje kan Haas være på vej på russiske hænder, hvis Gene Haas vælger at sælge hele butikken til Dmitri Mazepin (Nikita Mazepins far).

Hos Alfa Romeo har hverken Kimi Räikkönen eller Antonio Giovinazzi kontrakt for 2022. Det er uvist, om Alfa Romeo forlænger med en eller begge kørere.

Callum Ilott bliver også nævnt som en mulig afløser for enten Räikkönen eller Giovianzzi.

Et andet spørgsmål er, om Haas vil lade Schumacher flytte til Alfa Romeo, hvilket så ville betyde, at Haas igen skal ud at finde ny teamkammerat til Mazepin.

Hvis Haas skulle stå og mangle en russisk kører næste år, kunne Robert Michailowitsch Schwarzman (russisk: Роберт Михайлович Шварцман) være et eventuelt bud, da han også er Ferrari-akademi-kører.

Robert Schwartzman, Callum Ilott og Mick Schumacher til test på Ferraris testbane Fiorano. Maranello 2020.Robert Schwartzman, Callum Ilott og Mick Schumacher til test på Ferraris testbane Fiorano. Maranello 2020.
Copyright Ferrari Media


Men mon ikke Haas’ tyske sponsorer ville blive kede af at se Schumacher smutte…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes sadler om Østrigs GP: Løbsoptakt »