Sandt og falsk om sprintløbet

I den kommende weekend, vil Formel 1 afprøve et for dem, helt nyt format, hvor der bliver kørt et sprintløb over 100 km, som kvalifikation til det Engelske Formel 1 Grand Prix. Men hvad er sandt og falsk omkring dette format.

F1 og FIA . Copyright FOM

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/7 2021 klokken 15:07

Formel 1 har konstateret, at der er mange falske rygter omkring det nye Sprintløbsformat, som Formel 1 vil afprøve for første gang i den kommende weekend, når der skal køres i England.

For at klæde os bedre på, har de lavet en sandt og falsk omkring det nye format.


1: Top 10 vil, som i Formel 2 og Formel 3, få omvendt startrække, hvor nummer 10 starter på Pole til selve Formel 1 Grand Prix'et!

Falsk Der vil ikke blive ændret på startrækken. Faktisk er det så simpelt, at den der vinder sprintløbet, er den der tager Pole, og så videre.


2: De tre bedst placerede i sprintløbet, får denne startrække, mens de øvrige starter efter deres kvalifikationstid fredag.

Falsk Som beskrevet i første svar, vil alle starte fra den position som de slutter sprintløbet, når der skal køres Grand Prix.


3: Alle får frit dækvalg til løbet på søndag

Sandt Så længe de har dæk til rådighed, af dem som Pirelli komme med til weekenden, vil de have helt frit valg, med mindre løbet erklæres for vådt, i hvilket tilfælde de skal starte på Wet eller Intermedia.


4: Kørerne i top 10, score point som i et Grand Prix!

Falsk Der uddeles kun point til top 3, med 3 point til vinderen, 2 til nummer to og et enkelt til nummer 3.


5: Sprintløbet vil være overstået på under en time.

Sandt Det forventes at løbet vil blive overstået på godt under en time, hvis alt forløber normalt. Uheld kan naturligvis betyde at det tager længere tid.


6: Der bliver en fuld podium sejrsceremoni efter løbet.

Falsk Der bliver ingen ceremoni efter løbet. Vinderen vil "kun" blive givet Pole til søndagens løb.


7: Sprintløbene afvikles ved blot 3 løb i 2021!

Sandt Det nye format skal testes, hvorfor man har besluttet kun at afvikle det i forbindelse med 3 løb i år, startende med Silverstone, herefter Monza for at tage et sidste, der endnu ikke er sat navn på.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Norris overfaldet Game over for Bottas hos Mercedes? »