RB20 er en Evolution ikke en Revolution

Red Bull vendte hoveder, da de præsenterede årets Formel 1 racer, RB20. Mest af alt, fordi den ser markant anderledes ud, end forgængeren, og de øvrige biler på gridden. Newey afviser dog, at det er en helt ny bil, men holder fast i, at det er endnu en Evolution.

Adrian Newey . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/3 2024 klokken 10:03

Inden Red Bull præsenterede deres efterfølger til den alt dominerende RB19, var der klare forventninger til at den nye RB20, ikke ville skille sig markant ud i forhold til den gamle. Men da RB20 blev præsenteret stod de fleste tilskuere tilbage med noget af et chok.

RB20 så markant anderledes ud end RB19 og mindede mere om Mercedes W14, i den reviderede version, som de anvendte sidst på sæsonen.

Men Red Bull Chefdesigner Adrian Newey understreger i et interview med F1 Nation, at RB20 er en evolution af RB18 og RB19, til trods for det markant anderledes udsende.

"Vi har valgt at fortsætte ud fra de grundprincipper vi har anvendt de seneste to sæsoner, selvom bilen udefra ser noget anderledes ud," udtalte Newey.

"Vi har optimeret vores køling, hvilket har medført at bilen ser noget anderledes ud, samtidig med at vi har løst nogle problemer vi døjede med i sidste sæson."

"Vores mål er, at vi har en bil der ikke er så følsom overfor de forskellige bane layout, men om det er lykkedes, ved vi af gode grunde endnu ikke," sluttede han.

Det forlyder, at der kommer en større opdatering, når Formel 1 feltet kommer til Europa, hvor RB20 skulle bevæge sig over mod "zero pod" løsningen, som Mercedes har haft så store problemer med.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Optakt til Saudi Arabiens Grand Prix Leclerc roser Vasseur »