Opdateringer fra Monza

Formel 1-feltet er rykket til den legendariske italienske bane lidt uden for Milano, i Monza Park. En bane der har fået en overhaling siden de var forbi sidst, med nogle justeringer af sving.

Monza prima variante . Copyright BMF1.dk

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/8 2024 klokken 09:08

Formel 1-bilerne har endnu ikke været en tur rundt på Monza-banen, men det holder ikke kørerne tilbage fra at kritisere nogle af ændringerne.

BMF1 var på banen torsdag, hvor vi selv så nærmere på dem. Her var det mest bemærkelsesværdige den første svingkombination Prima Variante.

Svinget har altid været skarpt og har gennem tiden udløst vilde uheld. Mest kendt er nok det hvor Verstappen endte med at holde ovenpå Hamiltons racer.

Men de nye opdateringer har gjort det endnu skarpere, så det faktisk nærmest er en hårnål, hvor de skal en smule i modsatte retning, hvis de ikke er alene gennem svinget.

Det bliver interessant at se, hvordan det bliver taget, når bilerne kommer på banen.

Ellers er det primært ny asfalt hele vejen rundt, som vil være med til at gøre banen hurtigere og opdaterede curbs, der virker en anelse lavere.

Safty Car var på banen torsdag, men chrashede voldsomt i Parabolica, da bremserne angiveligt svigtede. Det udløste en del arbejde for mekanikerne og banens personale, der skulle genopbygge dækbarieren. Desværre har vi ikke officielle billeder vi kan dele.

Det var heldigt at det ikke skete, mens den lå foran hele Formel 1 feltet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Strejke på vej hos Alpine? Italiens GP: 1. Frie træning - Verstappen hurtigst »