Officiel redegørelse fra Pirelli

Pirelli er kommet med en officiel redegørelse for de to voldsomme punkteringer, der fandt sted under det seneste løb på gadebanen i Baku. Her frikender de sig selv.

Pirelli på Spa . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/6 2021 klokken 13:06

Anson Martins Lance Stroll, var den først til at punktere med høj hastighed under aserbajdsjans Formel 1 løb, på bybanen i Baku.

Nogle omgange senere, led den førende i løbet, Red Bull stjernen Max Verstappen samme skæbne, hvilket straks fik mange til at spekulere i at der var fejl på dækkene.

Begge punkterede på venstre bagdæk og begge, da der var maksimalt pres på dækkene ned af langsiden.

Som en del af Pirellis analysearbejde, har de også analyceres flere dækset fra andre hold, der ikke led samme skæbne, for at se om de måske også var på vej mod samme fejl.

Analysen viser imidlertid, at dette ikke var tilfældet og de to dæk der fejlede, havde samme type skade.

Her var der tale om, at indervægen på det venstre bagdæk havde løsnet sig fra selve sliddelen, hvilket kan tilskrives den måde dækket var sat op på, af det enkelte hold.

Med andre ord, siger Pirelli at punkteringen skyldes, at hverken Aston Martin eller Red Bull havde overholdt de forskrifter Pirelli havde givet dem, inden løbet.

Mere præcist, havde de to hold valgt at kører med mindre tryk i dækkene, end foreskrevet af Pirelli, samtidig med at de havde mere varme på deres dækvarmere, end det Pirelli havde foreskrevet.

De overholdt dog forskrifterne fra FIA.

For at undgå lignende hændelser i fremtiden, har Pirelli lovet FIA, at de vil ændre på deres procedure for at oplyse holdene om disse regionale anvisninger.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Szafnauer: Vi er verdensmestre om 4-5 år Williams klar til at modtage Bottas »