Marko sætter pres på Tsunoda

Den lille unge japanske AlphaTauri kører, Yuki Tsunoda, har flere gange vist at han er hurtig, men mindst lige så ofte, at han tager dårlige beslutninger når han er presset. Det har fået Dr. Helmut Marko til at reagerer.

Canadas Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/7 2022 klokken 12:07

"Jeg er ikke i tvivl om, at han er hurtig, men han er samtidig lidt af et problem barn," udtalte Red Bull's rådgiver Dr. Helmut Marko, efter Englands Grand Prix, hvor Tsunoda og Gasly ramlede sammen.

Der er ingen tvivl om, at Marko har stor indflydelse på kørersammensætningen, også hos det Red Bull ejede hold AlphaTauri, men holdchef for AlphaTauri, Franz Tost, lader sig ikke kue.

"Vi har en stor tiltro til ham, da vi mener han har et stort potentiale," udtalte Tost til The Red Bulletin.

"Jeg kan godt lide problem "børn", fordi de i bund og grund er virkelige gode "børn". Kom det yderligere.

"Jeg tror på, at han har en god chance for at blive hos os, men det er op til ham selv," tilføjede Tost yderligere, med henvisning til at Yuki endnu ikke har fået forlænget sin kontrakt med holdet, som Gasly ellers har fået.

Men selvom Tost er holdchef for AlphaTauri, er det ikke ham der tager den sidste beslutning omkring kørersammensætningen, men derimod Dr. Helmut Marko sammen med Christian Horner fra Red Bull holdet.

Indtil Tsunoda har fået sat sit navn på en kontrakt, er alt muligt og der er nok af kørere der står klar til at overtage sædet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1's Power Rating: Østrigs GP Ricciardo skal ingen steder »