Jack Doohan til Alpine

Alpine har længe kigget efter alternativer til Ocons Formel-sæde hos Alpine, og nu har teamet annonceret, at valget er faldet indenfor egne rækker.

Esteban Ocon. Canadas GP 2024 . Copyright Alpine F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 23/8 2024 klokken 15:08

Jack Doohan er den nyeste mand i rækken af kørere, der er annonceret til at have et sæde i Formel 1 næste år. Stoledansen har ellers været ekstra energisk i år, hvor Hamilton satte gang i en større kabale med sit kommende Ferrari-skifte.

Doohan er en 21-årig australier, og dermed bliver han den (formentlig) tredje australske kører næste sæson, hvis Ricciardo altså får lov at beholde sædet. Som søn af en femdobbelt verdensmester i 500cc motorcykler har motorsporten altid fyldt godt i unge Doohans liv.

Doohan er ikke nogen ukendt kører for Alpine, da han er en del af egen avl og faktisk den første juniorkører, som Alpine selv promoverer til et sæde i Formel 1. Piastri og Zhou er dog tidligere Alpine-juniorer, men de har aldrig kørt for teamet. At han er den første, er dog på sin vis rigtigt, da Piastri egentlig fik et sæde dér først, som han ikke ville have, fordi han ville til McLaren.

Doohan er allerede velkendt med bilen, da han faktisk fungerer som reservekører for teamet i år og kører i teamets simulator. Til næste år får Doohan så Gasly som teamkammerat, hvilket bliver en spændende cocktail at se de to kørere sammen. Dermed får teamet en balance mellem at udvikle ungt talent og masser af erfaring fra Gasly, der har en fortid fra begge Red Bull-teams.

Jack Doohan siger i Alpines pressemeddelelse:
"Jeg er så glad for at sikre en fuldtidsplads som racerkører i 2025 med BWT Alpine F1 Team. Jeg er meget taknemmelig for tilliden og troen fra teamets ledelse. Der er meget arbejde forude for at blive klar, og jeg vil gøre mit bedste i mellemtiden for at absorbere så meget information og viden som muligt for at være klar til næste skridt."

"Det er utrolig tilfredsstillende at være den første kandidat fra Alpine Academy, der får en racerkørerplads med teamet, og jeg er ekstremt taknemmelig over for dem, der har støttet mig på vejen for at gøre dette til virkelighed."

"Det er et spændende øjeblik, en stolt dag for min familie, og jeg ser frem til at tage det hele ind og arbejde hårdt bag kulisserne," slutter Jack Doohan.

Teamchefen Oliver Oakes har også givet et par ord med på vejen om sin nyudnævnte kører:
"Vi er meget begejstrede for at promovere Jack til racerkører fra næste sæson og dermed give ham muligheden for at vise sine færdigheder og talent i Formel 1."

"Jack bliver den første kører, der går fra Alpine Academy til en racerkørerposition med teamet, så det er særdeles tilfredsstillende for teamet og dets talentudviklingsprogram."

"Personligt har jeg arbejdet med Jack tilbage i 2019, og jeg er fuldt bevidst om hans rå talent og potentiale. Han er en meget hårdtarbejdende person bag kulisserne, og hans engagement er højt værdsat af hele teamet."

"Sammen med Pierre har vi en velafbalanceret kørerbesætning med en god kombination af ungdommelig energi, erfaring og ren fart. Vi ser frem til at arbejde med både Jack og Pierre for at fortsætte med at udvikle bilen og bringe teamet op ad gridden," slutter Oliver Oakes.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lillian skaber problemer på Zandvoort Hollands GP: Kvalifikation. Norris på pole »