Hamilton risikerer udelukkelse

Hvis Sir. Lewis Hamilton fortsat nægter med at fjerne sine smykker, inden han sætter sig ned i Formel 1 raceren, står han overfor at få tildelt store bøder og måske udelukkelse fra Formel 1.

Hamilton . Copyright Mercedes

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/5 2022 klokken 15:05

Der er en bitter strid mellem Sir. Lewis Hamilton og FIA, omhandlende forbuddet mod at have smykker på, når man kører i en Formel 1 racer.

McLarens hold-chef, tyske Andreas Seidl, forstår dog ikke, hvorfor Hamilton ikke bare bliver straffet for ikke at overholde reglerne.

"Det er ikke en ny regel, faktisk er den så gammel, at jeg vil tro at den er ældre end Lewis Hamiltons første piercinger," kom det fra Seidel til Motorsport-Total.

Reglen er faktisk tilbage fra 2005, men har aldrig været håndhævet.

"Det er ikke anderledes end reglen om, at man skal have brandhæmmende undertøj på," tilføjede Seidel. "Hvis ikke man vil have det på, må man ikke deltage."

FIA har givet Hamilton 2 løb til at få fjernet de piercinger som han ikke bare kan tage af, hvilket betyder at han har til og med, det kommende løb i Barcelona, til at få fjernet, blandt andet ringen i næsen.

Har Hamilton ikke fjernet smykkerne inden Monaco, vil han kunne få en bøde på op til 2 millioner kroner og herfra er det udelukkelse fra løb, til han indretter sig.

Reglen er indført for kørernes sikkerheds skyld, ikke for at genere nogen, understreger Seidel.

Hamilton selv mener det er noget pjat, hvilket flere af hans kollegaer bakker op omkring.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin med kæmpe opdatering Mercedes med store forventninger »