“Ferrari vinder aldrig med Hamilton”

En hollandsk sportsvognskører udtaler sig i skarpe vendinger omkring Ferraris kontrakt med Lewis Hamilton. De skulle have taget en af hans landsmænd, mener køreren.

Lewis Hamilton foran Max Verstappen og Oscar Piastri. Englands GP 2024 . Copyright Mercedes AMG / LAT Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/8 2024 klokken 16:08

Formel 1’s ferielukning er også tiden, hvor det fyger med løse bemærkninger og rygter. Her tager vi fat i førstnævnte kategori.

Således udtaler den hollandske sportsvognkører Tom Coronel, at Ferrari aldrig kommer til at vinde et verdensmesterskab med Lewis Hamilton, som de for kort tid siden indgik kontrakt med for 2025-sæsonen.

Selv om Coronel har respekt for Hamilton, mener han, at Ferrari burde have rettet skytset mod en helt anden kører. En kører, der sjovt nok også er hollænder.

Åbenbart en sjælden situation i fremtiden for Lewis Hamilton, der her netop har vundet Englands Grand Prix 2024Åbenbart en sjælden situation i fremtiden for Lewis Hamilton, der her netop har vundet Englands Grand Prix 2024
Copyright Mercedes AMG


“Ferrari ønskede i virkeligheden Max (Verstappen, red.),” udtalte Coronel til hollandske Formule1.nl.

"Lewis Hamilton er og bliver en topkører, som uventet kan vinde en VM-titel. Og jeg ønsker ham alt godt," fortsætter han.

"For nylig vandt han i Belgien og før det på Silverstone for niende gang. Alt gik godt for ham og han gjorde det. Jeg ser frem til Lewis hos Ferrari.”

"Jeg synes, det var et mesterstykke af Ferrari at få ham (Hamilton, red.), men de ville selvfølgelig have foretrukket at få Max.”

Hamilton kommer fremover til at se Mercedes og George Russell fra denne vinkel. Belgiens GP 2024Hamilton kommer fremover til at se Mercedes og George Russell fra denne vinkel. Belgiens GP 2024
Copyright Mercedes AMG - Jiri Krenek


Og netop om valget af Lewis Hamilton vover han sig ud i nogle konklusioner.

"Ferrari kan kun blive verdensmester med Max,” sagde Coronel.

“Det vil ikke lykkes med Hamilton. Hamilton er deres andetvalg, men andetvalg er bedre end tredjevalg. Hamilton forbereder sig på at sige farvel, for efter sin tid hos Ferrari at gå på pension.”

“Den røde Ferrari er en drøm for enhver kører, men du kan være sikker på, at han vil vågne op med sved på panden et par gange i løbet af det næste år. For han kommer til at køre bag Mercedes i sin røde Ferrari,” lød de dystre forudsigelser fra den hollandske sportsvognskører.

Tom Coronel kørte en enkelt test i Formel 1 for Arrows-teamet i 2000 og mistede chancen for et sæde, fordi teamet foretrak Jos Verstappen. Derefter fortsatte han sin karriere med bl.a. 24-timers løbet i Le Mans med teamet Racing for Holland og FIA GT med Mike Hezemans.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bonnington afviser Ferrari-tilbud Alpine til Briatore: Hjælp os – vi sidder i l*rt t »